facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Κοτζιάς: Ο Καμμένος είπε στο υπουργικό ότι ο Σόρος έδωσε 50 εκατ. για να εξαγοράσουμε Σκοπιανούς (Βίντεο)

Νέες αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου άφησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ενώ αποκάλυψε πως είχε παραιτηθεί και στις 19 Σεπτεμβρίου, ωστόσο έκανε πίσω γιατί μεσολαβούσε το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ.

Πυρά κατά του Π. Καμμένου

Αναφερόμενος στη μηνυτήρια αναφορά, ο πρώην ΥΠΕΞ υποστήριξε πως αυτή αποτελεί τρόπο να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Υποστήριξε επίσης πως στο επίμαχο υπουργικό συμβούλιο, «αυτό που ειπώθηκε στο υπουργικό είναι ότι ο Σόρος εδωσε 50 εκατ. για να "αγοράσουμε" ανθρώπους στα Σκόπια για να κάνουμε την πολιτική μας δουλειά».

«Είχα πει στον πρωθυπουργό ότι πρέπει να τερματιστεί η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ. Τέλειωσαν τα μνημόνια και μπαίνουμε σε νέα φάση διακυβέρνησης που απαιτεί την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης και συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με σοσιαλιστικές – σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς και συνέχισε:

«Προηγήθηκε τον Σεπτέμβριο η επίσκεψη του κ. Καμμένου στις ΗΠΑ όπου διατύπωσε την πρόταση για το Plan B. Είχε μιλήσει για την ανάγκη να μετατραπούν τρεις χώρες σε εγγυήτριες δυνάμεις. Υπήρχε θεμελιακή πολιτική διαφωνία και επιχείρησαν να της προσδώσουν το χαρακτήρα προσωπικής διαφωνίας. Στις 20 Σεπτέμβρη όμως ο κ. Τσίπρας είπε πως τον Μάρτη θα ξανασυζητηθεί η συμφωνία με τους ΑΝΕΛ. Νομίζετε εσείς ότι ο Ζάεφ που έφτυσε αίμα, δεν θα ζητήσει την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών στο βαθμό που βρήκε τους 80 ψήφους. Για μένα δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε κάποιον που λέει πως θα ρίξει την κυβέρνηση».

Για την περίφημη επιστολή

Αναφερόμενος στην περίφημη επιστολή παραίτησής του, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε: «Καμία από τις διαρροές για την επιστολή παραίτησής μου, δεν έπεσε μέσα. Αυτή η επιστολή αν την ήθελα για τη δημοσιότητα θα τη δημοσιοποιούσα. Είχα υποβάλει παραίτηση στις 19 Σεπτεμβρίου, όταν ο κ. Καμμένος διατύπωσε εκ νέου διαφορετική άποψη για τη συμφωνία των Πρεσπών. Δεν παραιτήθηκα τότε γιατί μεσολάβησε το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ και δεν ήθελα να επιβαρύνω την κατάσταση».

Ερωτηθείς για τον λόγο που τον οδήγησε στην παραίτηση ο κ. Κοτζιάς σημείωσε πως «ο καθένας έχει τις ευαισθησίες του, γιατί το ζήτημα ήταν ηθικό».

«Μου επιτέθηκαν όλοι, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, για το ζήτημα των εγγυήσεων με την Κύπρο, ωστόσο δικαιώθηκα», τόνισε αναφερόμενος στο Κυπριακό.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι πήγαν να του προσάψουν «ότι κάποιοι πείραζαν τα απόρρητα κονδύλια. Εγώ ζήτησα να γίνει γενίκευση του νόμου που έφερα το 2007 για την έγκριση από τη Βουλή στα απόρρητα κονδύλια. Σκέφτηκα να προτείνω να περάσει αυτό και στη Συνταγματική Αναθεώρηση», ανέφερε.

Για την αιγιαλίτιδα ζώνη

Απαντώντας στις επικρίσεις ότι προχώρησε στην ανακοίνωση για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στο Ιόνιο εν αγνοία του πρωθυπουργού, ο κ. Κοτζιάς το διέψευσε. Σημείωσε πως είχε παραδώσει την εν λόγω πρόταση στον κ. Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έξι μήνες πριν προχωρήσει στις ανακοινώσεις. Είπε επίσης ότι πριν τις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον Αλέξη Τσίπρα, έλαβε την έγκριση του πρωθυπουργού για να προχωρήσει στην ανακοίνωση.



newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news