facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

36ος Μαραθώνιος Αθήνας: Γιορτή με 55.000 δρομείς- Ο Κενυάτης Μισόι νικητής [εικόνες & βίντεο]

Τα πάντα κυλούν στον ρυθμό του 36ου Μαραθωνίου στην Αθήνα από το πρωί της Κυριακής.
Περισσότεροι από 55.000 δρομείς, από 105 χώρες, μετέχουν στον μαραθώνιο αλλά και τους αγώνες μικρότερων αποστάσεων που γίνονται παράλληλα.
Ανθρωποι κάθε ηλικίας, επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς δοκιμάζουν τις αντοχές τους και μπαίνουν συγκινημένοι στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκστασιασμένοι που έζησαν αυτή την εμπειρία. Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι είναι ακόμη σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Μία «θάλασσα» από δρομείςΜία «θάλασσα» από δρομείς
Νικητής του μαραθωνίου ήταν ο Μπρίμιν Μισόι, ο Κενυάτης που τερμάτισε σε 2ωρ.10.56, πολύ κοντά στο ρεκόρ διαδρομής το οποίο είναι 2ωρ.10.37, ενώ αποθεώθηκε κατά τον τερματισμό. Δύο Αιθίοπες ακολούθησαν, ο Τέσφα Τορουνέχ ήταν δεύτερος με 2ωρ.12.52 και ο Αζμεράβ Τσερέμε τρίτος με 2ωρ.13.20.
Η στιγμή που τερματίζει ο νικητής του μαραθωνίουΗ στιγμή που τερματίζει ο νικητής του μαραθωνίου
Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, νικητής ήταν ο Κώστας Γκελαούζος, που πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ, αφού τερμάτισε σε 2ωρ.21.54. Ακολούθησαν ο Χριστόφορος Μερούσης (2.23.43) και ο Παναγιώτης Καραϊσκος (2.23.53).
Στις γυναίκες η Ελευθερία Πετρουλάκη, στο ντεμπούτο της στο αγώνισμα, ήταν νικήτρια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και τρίτη στη γενική κατάταξη, με 2ωρ.46.09. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Στεφανία Λεοντιάδου (2.48.54) και στην τρίτη η Φωτεινή Δαγκλή - Παγκότο (2.50.09).
Οι τρεις νικητές του Πανελληνίου πρωταθλήματοςΟι τρεις νικητές του Πανελληνίου πρωταθλήματος
Νωρίτερα, η εκκίνηση είχε δοθεί σε κλίμα συγκίνησης στον Μαραθώνα, καθώς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.
Πυρόπληκτοι έκαναν τη δική τους συμβολική διαμαρτυρία στη μαραθώνια διαδρομή. Εβαλαν πανό, ενώ τρία άτομα φορούσαν μαύρα, με μία μεγάλη κόκκινη καρδιά, μάσκες και κρατούσαν κλαδί ελιάς.
Συμβολική διαμαρτυρία πυρόπληκτων στο ΜάτιΣυμβολική διαμαρτυρία πυρόπληκτων στο Μάτι
Το πανό που σήκωσαν οι πυρόπληκτοι στη μαραθώνια διαδρομήΤο πανό που σήκωσαν οι πυρόπληκτοι στη μαραθώνια διαδρομή
Οι πυρόπληκτοι έστειλαν το μήνυμα και στα αγγλικάΟι πυρόπληκτοι έστειλαν το μήνυμα και στα αγγλικά
Η στιγμή που οι δρομείς περνούν μπροστά από τους πυρόπληκτουςΗ στιγμή που οι δρομείς περνούν μπροστά από τους πυρόπληκτους
«Δίνουμε τον δικό μας μαραθώνιο και θα κερδίσουμε», ήταν το μήνυμα στα πανό διαμαρτυρίας, γραμμένο στα ελληνικά και τα αγγλικά.
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές που οι δρομείς περνούσαν μπροστά από τους πυρόπληκτους, καθώς οι αθλητές σήκωναν το χέρι τους ή χειροκροτούσαν τον κόσμο.
Στα 10 χλμ. νικητές ήταν ο Γιώργος Τάσσης (30.29, ρεκόρ διοργάνωσης) και η Γκλόρια Πριβιλέτζιο (35.23), ενώ στα 5 χλμ. ο Ανδρέας Δημητράκης (14.47) και η Ανθή Κυριακοπούλου (17.28).
Δεν έλειψαν οι «διαφορετικές» εμφανίσειςΔεν έλειψαν οι «διαφορετικές» εμφανίσεις
Με περικεφαλαία και ελληνική σημαίαΜε περικεφαλαία και ελληνική σημαία
Από τους μικρότερους «μετέχοντες» στον Μαραθώνιο ΑθήναςΑπό τους μικρότερους «μετέχοντες» στον Μαραθώνιο Αθήνας
Για μία ακόμη φορά όμως την παράσταση έκλεψε η Γλυκερία Σκάρκου. Η μόλις 13 ετών δρομέας τερμάτισε πέμπτη στα 10 χλμ., με 37.41, στον πρώτο της αγώνα σε αυτή την απόσταση. Πρόκειται για την πιτσιρίκα που είχε στρέψει επάνω της όλα τα βλέμματα όταν είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στα 5 χλμ. του ημιμαραθωνίου.  
Η χαρισματική 13χρονη δρομέαςΗ χαρισματική 13χρονη δρομέας
Φωτογραφίες: EUROKINISSI
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news