facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Βρούτσης στο «Ακραίως»: Δεν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

«Δεν υπάρχουν χρήματα στον ετήσιο προϋπολογισμό για τα αναδρομικά των συνταξιούχων» υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ και Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιάννης Βρούτσης, στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλο πρόβλημα, τεράστιο ζήτημα της οικονομίας. 9 δισ. δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή».

Η ΝΔ θα κινηθεί σε διπλή κατεύθυνση στο θέμα, εφόσον έρθει στην κυβέρνηση. «Σεβαστές οι αποφάσεις των δικαστηρίων. Αλλά θα πάμε συνδυαστικά με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας για να αποφύγουμε εκτροχιασμό της» σημείωσε και εξήγησε: «Εάν το ποσό είναι τα 2,5 δισ. ευρώ μέχρι τον Μάιο του 2016, είναι ένα νούμερο που μπορεί να ανταποκριθεί ο προϋπολογισμός. Αν ξεπερνά τα 9 δισ. ευρώ δεν είναι εύκολο. Δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα στον σε ετήσιο προϋπολογισμό. Θα υπάρξει διαχείριση. Θα βελτιώσουμε την οικονομία μας και μέσα από τη δημοσιονομική δυνατότητα που θα έχουμε θα προχωρήσουμε. Σεβαστήκαμε την απόφαση του ΣΤΕ και δώσαμε τα πρώτα αναδρομικά. Οι συνταξιούχοι δικαιούνται να διεκδικούν. Ο κόσμος πρέπει, όμως να ρωτά πόσο κοστίζει και από πού θα τα βρουν».

Για την πολυσυζητημένη νέα περικοπή των συντάξεων, ο κ. Βρούτσης τόνισε πως: «Δεν πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις. Ήταν αχρείαστο μέτρο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Παρέδωσα την αναλογιστική μελέτη που έλεγε ότι δεν χρειάζονται νέες περικοπές. Τίναξαν δημοσιονομικά τη χώρα και πήγαν σε 21 ακόμα μειώσεις. Και ήταν και αχρείαστες και άδικες».

Σχολιάζοντας το θέμα που ανέκυψε με τον ισχυρισμό του κ. Α. Μητρόπουλου περί αναδρομικών των βουλευτών, ο κ. Βρούτσης υποστήριξε πως: «Το κοινοβούλιο είναι η καρδιά της Δημοκρατίας και αλίμονο αν τόσο εύκολα βγαίνουμε και το δηλητηριάζουμε. Και εξοργίστηκα ακούγοντας τον κ. Μητρόπουλο για το άδικο και το δηλητήριο που χύθηκε στην κοινωνία. Δώσαμε τότε το 50% αναδρομικών στους δικαστές και ούτε ένας βουλευτής δεν πήρε ούτε ένα ευρώ. Και δεν τα αξίωσε», και έριξε βολές κατά του κ. Βούτση: «Ως πρόεδρος της Βουλής θα έπρεπε να επαινέσει τη ΝΔ για την ανακοίνωση για τα αναδρομικά και να κατακρίνει το δικό του στέλεχος τον κ. Μητρόπουλο».

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news