facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΗ: Κατεβάζει τον διακόπτη στη Χαλυβουργική για χρέος άνω των €31 εκατ.

Εντολή για να κατέβει ο διακόπτης στην Χαλυβουργική της οικογένειας Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, έδωσε η ΔΕΗ, προχωρώντας στην λήψη μέτρων για τα χρέη της ιστορικής βιομηχανίας που έχουν εκτιναχτεί την τελευταία τριετία σε πάνω από 31 εκατομμύρια ευρώ, έναντι μόλις 7 εκατ. ευρώ το 2015.

Την αρμοδιότητα για την εκτέλεση των εντολών διακοπής ηλεκτροδότησης στην υψηλή τάση, έχει ο ΑΔΜΗΕ, στον οποίο συμμετέχει με 51% το Δημόσιο, με 25% η ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ και με 24% η Κινεζική State Grid. Ωστόσο εμφανίζεται το παράδοξο, η εντολή της ΔΕΗ να μην έχει εκτελεστεί καθώς ο ΑΔΜΗΕ αρνείται να προχωρήσει στην διακοπή. Μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστό αν η εταιρεία έχει ευθυγραμμιστεί με τις οδηγίες της ΔΕΗ καθώς αρμόδιες πηγές στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, δηλώνουν ότι αναμένουν ενημέρωση!

Οι οφειλές της Χαλυβουργικής αποτελούν την δεύτερη μεγαλύτερη αιμορραγία εσόδων για την ΔΕΗ μετά την Λάρκο και η λήψη δραστικών μέτρων σχετίζεται με τις πολύχρονες διαπραγματεύσεις ρύθμισης του χρέους, οι οποίες όμως απέβησαν άκαρπες.

Ωστόσο κάθε μέρα που περνά η ζημία για την ΔΕΗ διογκώνεται. Η Χαλυβουργική ακόμη και στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις με την Επιχείρηση φέρεται να αρνήθηκε τον διακανονισμό με βάση τους όρους που προβλέπονται για τους βιομηχανικούς πελάτες.

Η βιομηχανία αντιμετωπίζει τεράστιες οικονομικές δυσκολίες και έχει σταματήσει η παραγωγή της με τα χρέη της να υπερβαίνουν τα 400 εκατομμύρια. Πληροφορίες, μάλιστα αναφέρουν ότι είχε ζητήσει πίστωση χρόνου στις αρχές του 2018 από την ΔΕΗ καθώς επικαλέστηκε διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για να ξεκινήσει και πάλι να λειτουργεί. Η πίστωση χρόνου δόθηκε, ωστόσο η βιομηχανία για άλλη μια φορά, εμφανίστηκε ασυνεπής.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news