facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Αψηφά την Κομισιόν η Ιταλία: Στο 2,4% θα παραμείνει το δημοσιονομικό έλλειμμα στον προϋπολογισμό!

Την σκληρή γραμμή απέναντι στην Κομισιόν θα κρατήσει, όπως φαίνεται, η ιταλική κυβέρνηση, αψηφώντας τις εντολές της για περιορισμό του προβλεπόμενου δημοσιονομικού ελλείμματος στον προϋπολογισμό του 2019.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο της ιταλικής κυβέρνησης, στην απάντησή της χώρας στην Κομισιόν, ο στόχος για το δημοσιονομικό έλλειμμα θα παραμείνει στο 2,4% ενώ θα κρατήσει αμετάβλητο στο 1,5% τον στόχο για την ανάπτυξη.

Η Κομισιόν έχει δώσει διορία στον ιταλικό κυβερνητικό συνασπισμό ως την Τρίτη για να καταθέσει αναθεωρημένες προτάσεις για τον προϋπολογισμό, με τον Τζουζέπε Κόντε να συγκαλεί συμβούλιο για την απάντηση που θα έστελνε η Ρώμη στις Βρυξέλλες. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Τζιοβάνι Τρία, υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας, φερόταν να πίεζε για συμβιβασμό, ο οποίος θα μπορούσε να είναι να μειωθεί ο στόχος της ανάπτυξης στο 1,1% ή στο 1,2%.

Για την τελική στάση της Ιταλίας είχε προϊδεάσει ο Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος έγνεψε αρνητικά στους δημοσιγράφους όταν ρωτήθηκε για πιθανές αλλαγές στον προϋπολογισμό.

Πλέον η Κομισόν αναμένεται να αποφασίσει τις κυρώσεις που θα επιβάλει στην Ιταλία.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news