facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Σκόπια: Παραμένουν κλειστά μέχρι τον Ιούνιο του 2019 τα σύνορα με Ελλάδα και Σερβία για τους μετανάστες

Την πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για επέκταση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Σερβία, ενέκρινε την Παρασκευή το σκοπιανό κοινοβούλιο, προκειμένου να αποτραπεί η αθρόα προσέλευση των δεκάδων χιλιάδων μεταναστών που παραμένουν -ειδικότερα- στην ελληνική επικράτεια. Η επέκταση του μέτρου των κλειστών συνόρων θα ισχύσει μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

Η γειτονική χώρα είχε κλείσει τα σύνορα με την Ελλάδα το 2016, με συνέπεια να δημιουργηθεί η «ζούγκλα» της Ειδομένης, όπου χιλιάδες άνθρωποι και οικογένειες είχαν καταλάβει μία τεράστια έκταση, δημιουργώντας έναν από τους μεγαλύτερους ανεπίσημους προσφυγικούς καταυλισμούς, ενώ είχαν διακοπεί και οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες με τη γειτονική χώρα, καθώς μετανάστες είχαν καταλάβει τις γραμμές.

Παρά τα κλειστά σύνορα, οι αρχές των Σκοπίων έχουν καταγράψει πάνω από 6.800 εισόδους μεταναστών κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 2018. Τα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα φυλάσσονται τόσο από Σκοπιανούς στρατιώτες, όσο και από δυνάμεις άλλων κρατών, που δεν επιθυμούν τη χρήση του συγκεκριμένου «μονοπατιού» από τις μεταναστευτικές ροές που θέλουν να μεταβούν σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news