facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Μόνο 12% των ανέργων στην Ελλάδα λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, παραδέχεται ο ΟΑΕΔ

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις των ανέργων σχετικά με το επίδομα ανεργίας, το οποίο λαμβάνει τελικά μόλις 1 στους 10, περιέγραψε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, μιλώντας στον ρ/σ News 24/7.

Σύμφωνα με την κ. Καραμεσίνη, το ποσοστό των ανέργων που λαμβάνει το επίδομα ανέρχεται μόλις στο 12%, ενώ απαγορευτική είναι η επιδότηση των μακροχρόνια ανέργων, καθώς οι περισσότεροι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Μάλιστα παραδέχθηκε πως όποιος είναι άνω των 45 ετών έχει λίγες πιθανότητες να βρει δουλειά.

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ εξήγησε πως το ποσοστό της ανεργίας μπορεί να έχει μειωθεί, ωστόσο παραμένει το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ. «Το σύνολο των ανέργων είναι 906.000 άτομα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ είναι 844.700. 653.000 είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, όσοι δηλαδή είναι άνεργοι άνω των 12 μηνών. Από αυτούς λίγοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και λίγοι το βοήθημα για μακροχρόνια ανέργους γιατί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις».

Πέρα από τα άτομα άνω των 45, προβληματική είναι και η κατάσταση με τους ανέργους που αντιμετωπίζουν αναπηρία, ενώ υπάρχει διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Αναφορικά με τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, η κ. Καραμεσίνη ανέφερε πως στα χρόνια των μνημονίων περίπου 1 εκατ εργαζόμενοι βρέθηκαν χωρίς δουλειά. «Συνέβη μια κοινωνική καταστροφή. Η λογική μας είναι η εισοδηματική στήριξη μέχρι να βρουν οι άνθρωποι δουλειά και η υποστήριξή τους για να αποκτήσουν μεγαλύτερες δυνατότητες στη διεκδίκηση εργασίας. Η συζήτηση στην ΕΕ είναι να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας».

Για τους ανέργους που δεν παίρνουν οικονομική βοήθεια από τον ΟΑΕΔ, «το σχέδιο είναι ότι αυξάνονται οι θέσεις σε προγράμματα απασχόλησης για να διευκολυνθούν οι πιο ευάλωτες ομάδες. Από την άλλη δίνεις οικονομικά κίνητρα στις επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας», υποστήριξε.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news