facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Τζανακόπουλος: 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο μετά τη συμφωνία με την Εκκλησία

Δέκα χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τη συμφωνία κυβέρνησης - Εκκλησίας, με στόχο, όπως είπε, να καλυφθούν οι ανάγκες του κοινωνικού κράτους. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι αυτές οι προσλήψεις θα γίνουν από το 2020, καθώς μέχρι και το 2019 «δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «με τη συμφωνία απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό δίνει δυνατότητα τα επόμενα χρόνια να τις συμπληρώσουμε με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων για να καλυφθούν ανάγκες του κοινωνικού κράτους, γιατρούς δασκάλους κλπ».

«Μέσα στο 2019 θα μονιμοποιήσουμε τα προγράμματα της Βοήθειας στο σπίτι και θα προχωρήσουμε σε 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών για την ειδική αγωγή. Από κει και πέρα οι 10.000 θέσεις που αδειάζουν θα αφορούν την περίοδο από το 2020 και μετά, καθώς δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για πιο πριν», υπογράμμισε.

«Ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσαν χθες την πρόθεση τους να προτείνουν μια ιστορική συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, η οποία θα οδηγήσει στον εξορθολογισμό των σχέσεων μεταξύ τους», είπε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως «στόχος της πρότασης είναι να θέσει το πλαίσιο διευθέτησης ιστορικών εκκρεμοτήτων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις «να υποστηρίξουν αυτή την ιστορική πρωτοβουλία που διευθετεί μια από τις πιο περίπλοκες νομικές και πραγματικές εκκρεμότητες, ίσως την πιο περίπλοκη, στην ιστορία του ελληνικού κράτους».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε και το «πώς» θα καλύπτεται η μισθοδοσία των κληρικών στο εξής, μέσω της επιδότησης που θα καταβάλλει το κράτος, θέμα που είναι αλληλένδετο με τις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων: «Στο ζήτημα της επιδότησης η ελληνική κυβέρνηση φιλοδοξεί ως το 2030 τα εσοδα από το ταμείο αξιοποίησης εκκλησιαστικής περιουσίας να είναι τέτοια που να αρκούν ώστε να καλύπτουν το ποσοστό επιδότησης που θα δίνεται κάθε χρόνο στην εκκλησία», ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος.

«Ο στόχος της πρότασης είναι να θέσει το πλαίσιο διευθέτησης ιστορικών εκκρεμοτήτων μεταξύ Πολιτείας - Εκκλησίας και προφανώς προκύπτει μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις που είναι αναγκαίες όταν επιχειρείται να βρεθεί συναινετική λύση» και εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπολίτευσης:

«Επιφυλάξεις, επισημάνσεις και διαφοροποιήσεις είναι προφανώς και θεμιτές και εύλογες σε ένα τόσο περίπλοκο ζήτημα. Αυτό που δεν είναι ούτε εύλογο ούτε θεμιτό είναι η διαστρέβλωση, η παραμόρφωση και τα γραφικά ψεύδη.Στελέχη της ΝΔ έφτασαν να μιλούν για κατάργηση των Χριστουγέννων ή αφαίρεση του σταυρού από τη σημαία. Πρόκειται για ασόβαρες κριτικές που επιβεβαιώνουν την εκτίμηση μας ότι η ΝΔ υιοθετεί την ακροδεξιά κουλτούρα του ανορθολογισμού και της παραδοξολογίας. Η αναθεώρηση του Συντάγματος απαιτεί υπευθυνότητα & καθαρές τοποθετήσεις επί της ουσίας των θεμάτων. Ό,τι δηλαδή δεν έχει πράξει μέχρι στιγμής η ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης ούτε χθες ξεκαθάρισε τη θέση του ως προς την στάση που θα κρατήσει στην κορυφαία αυτή κοινοβουλευτική διαδικασία».

«Η αμφίσημη στάση του κου Μητσοτάκη σχετίζεται με την αμηχανία του μπροστά στην πρόταση για την τροποποίηση του άρθρου 86 του Συντάγματος και την ενδόμυχη επιθυμία του να μην καταργηθεί η σύντομη παραγραφή για τα ποινικά αδικήματα των Υπουργών. Εκτιμούμε ότι κάτω από την κατακραυγή σύσσωμης της κοινωνίας και την πολιτική πίεση ο κος Μητσοτάκης είτε θα αναγκαστεί να συμφωνήσει είτε θα ανακαλύψει κάποιο πρόσχημα για να μη συμμετέχει στην διαδικασία», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τη στάση του Πάνου Καμμένου απέναντι στην «πρόταση συμφωνίας», είπε: «Υπάρχει συζήτηση με τον Καμμένο. Δεν έχουν λόγο οι ΑΝΕΛ να αμφισβητήσουν τη συγκεκριμένη συμφωνία και την αναγκαιότητά της».

Αναφερόμενος στην κόντρα Κοτζιά – Καμμένου και στη μήνυση που κατέθεσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, αναφορικά με τα 50 εκατ. που «έδωσε ο Σόρος» για την εξαγορά Σκοπιανών, ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Ο Κοτζιάς ορθώς έπραξε και κατέθεσε τη μήνυση. Είχε ενημερώσει γι αυτό προ καιρού τον Τσίπρα και ήταν σύμφωνος ο πρωθυπουργός. Από την άλλη, ο Καμμένος έχει διευκρινίσει ότι σε καμία περίπτωση δεν υπονόησε ότι μέλος της κυβέρνησης έχει χρηματιστεί ή χρηματίσει».

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news