facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Πυρκαγιά στο Μάτι: Η ετοιμότητα του Δήμου μου ήταν στο 100%, υποστηρίζει ο δήμαρχος Ραφήνας

Άνοιξε σήμερα ο κύκλος της παροχής εξηγήσεων στους εισαγγελείς των 20 και πλέον προσώπων που έχουν κληθεί ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική στις 23 Ιουλίου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 99 άτομα.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς προσήλθε σήμερα στο εισαγγελικό γραφείο και κατέθεσε υπόμνημα 70 σελίδων, με το οποίο φέρεται να αντικρούει όσα του καταλογίζονται για την φονική πυρκαγιά. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζει ότι ο ίδιος και ο Δήμος έκαναν όλα όσα προβλέπονται πριν, κατά τη διάρκεια της φωτιάς αλλά και μετά.

Ειδικότερα, στο υπόμνημά του προς τους εισαγγελείς ο Δήμαρχος Ραφήνας φέρεται να κάνει λόγο για πλήρη οργάνωση του Δήμου του σε θέματα πυρασφάλειας και καθαρισμού οικοπέδων. Όπως χαρακτηριστικά φέρεται να επισημαίνει στο υπόμνημά του προς τους εισαγγελείς η ετοιμότητα του Δήμου του ανέρχονταν στο 100%. Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες αναφέρει πως ο Δήμος Ραφήνας είχε ενημερώσει εγκαίρως κατοίκους και μαθητές, είχε καθαρίσει τα οικόπεδα και είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πιστοποίηση των εθελοντών.

Απαντώντας σε κρίσιμα ζητήματα τώρα που αφορούν στα έγιναν κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς ο κ. κ. Μπουρνούς επισημαίνει πως ο ίδιος είχε βρεθεί στην Πεντέλη και πήρε μέρος στην πυρόσβεση. Ο ίδιος όπως φέρεται ακόμη να επικαλείται και το γεγονός ότι εγκατέλειψε το σπίτι του το οποίο επίσης έχει πληγεί από την πυρκαγιά για να ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες.

Σε ό,τι αφορά στο χρονικό διάστημα μετά την πυρκαγιά, ο Δήμαρχος Ραφήνας κάνει λόγο για τιτάνια προσπάθεια που έκανε για να αποκατασταθούν οι πληγέντες, να τους δοθούν επιδόματα , να βρεθούν εθελοντές για βοήθεια, κ.ά.

Υπενθυμίζεται πως οι εισαγγελείς έχουν καλέσει για εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων 29 συνολικά πρόσωπα. Μεταξύ αυτών είναι η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Ηλίας Ψινάκης, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΛ.ΑΣ., της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας καθώς και οκτώ αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και του Στρατού, οι οποίοι θα δώσουν εξηγήσεις στην στρατιωτική Δικαιοσύνη.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news