facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Σκόπια: Βουλευτές του VMRO καταγγέλλουν εκφοβισμό για να στηρίξουν τις συνταγματικές αλλαγές

Καταγγελίες για εκφοβισμό βουλευτών του VMRO διατυπώνει ο βουλευτής του κόμματος και πρώην υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλοσόσκι, που διαμηνύει ότι το κόμμα του θα ψηφίσει «όχι» στις συνταγματικές αλλαγές.

Οι καταγγελίες έρχονται να εντείνουν την πόλωση ανάμεσα στις πολιτικές παρατάξεις, κι ενώ έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη ψηφοφορία που θα δείξει εάν θα περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές ή τα Σκόπια θα οδηγηθούν σε εκλογές με πιθανότερη ημερομηνία τις 2 ή τις 9 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Μιλοσόσκι, περίπου 15 βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO, έχουν λάβει κλήση από το γραφείο του Ειδικού Εισαγγελέα για διαφορετικές υποθέσεις μετά το δημοψήφισμα στα Σκόπια.

Ο Μιλοσόσκι υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια δείχνει ότι ο θεσμός του Ειδικού Εισαγγελέα είναι πολιτικός και ότι οι κλητεύσεις έχουν στόχο να εξαναγκάσουν κάποιους βουλευτές να ψηφίσουν ενάντια στη θέληση του λαού στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης.

«Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για την υπόθεση, θα πω μόνο ότι είναι αβάσιμη» είπε ο Μιλοσόσκι αποχωρώντας από το γραφείο του Εισαγγελέα. «Ο χρόνος κλήτευσης, μετά το αποτυχημένο δημοψήφισμα είναι μια ένδειξη ότι το γραφείο του Ειδικού Εισαγγελέα είναι επιλεκτικό, ένας πολιτικός θεσμός που θέλει να ασκήσει πίεση στην αντιπολίτευση για να ψηφίσει για τη συνταγματική αναθεώρηση. Η βούληση του λαού εξεφράσθη στο δημοψήφισμα και είναι πολύ πιο σημαντική από οποιαδήποτε πίεση. Θα ψηφίσω ενάντια σε οποιαδήποτε αλλαγή στο Σύνταγμα» τόνισε ο βουλευτής.

Εμπλέκεται σε σκάνδαλο μαζί με τον πατέρα του

Σύμφωνα με το γραφείο του Ειδικού Εισαγγελέα, ο Μιλοσόσκι πήγε εκεί επειδή ήθελε να δει τα στοιχεία ενόψει της δήλωσής του για την υπόθεση την επόμενη εβδομάδα.

Ο Μιλοσόσκι είναι ο βασικός εκ των 12 κατηγορουμένων σε μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο πατέρας του και ο πρώην δήμαρχος του Μπροντ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μιλοσόσκι χρησιμοποίησε την επιρροή του στον δήμαρχο του Μπροντ για να πουληθεί ένα κρατικό κτίριο στον πατέρα του. Όμως, η προκήρυξη της δημοπρασίας ουδέποτε δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης, ενώ ο πατέρας του Μιλοσόσκι πλήρωσε μόλις 11 ευρώ παραπάνω από την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας.

Επίσης, κατηγορείται ότι κατάφερε να εξαπατήσει το κτηματολόγιο για να καταχωρήσει το κτίριο στο όνομά του, ενώ του πουλήθηκε για 1,6 ευρώ το τετραγωνικό, σε μια περιοχή που η τιμή είναι τετραπλάσια.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news