facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Ρήγμα στο VMRO: Ανεξάρτητη ΚΟ σχηματίζουν οι «8» που υπερψήφισαν τις Πρέσπες

Βαθαίνει το ρήγμα στην αντιπολίτευση της ΠΓΔΜ, έπειτα από τους 8 ψήφους προερχόμενους από το VMRO ψήφους υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης Ζάεφ για την έναρξη της συνταγματικής αναθεώρησης.

Όπως μεταδίδει το Ανεξάρτητο Βαλκανικό Πρακτορείο Ειδήσεων IBNA, οι οκτώ που ψήφισαν υπέρ, σχημάτισαν δική τους Κοινοβουλευτική Ομάδα. Υπενθυμίζεται πως οι επτά προέρχονται από τις τάξεις του VMRO και ακόμη μία από το μικρό «Σοσιαλιστικό Κόμμα», που συνεργάζεται με την αξιωματική αντιπολίτευση της γείτονος.

Πληροφορίες που επικαλείται το IBNA, αναφέρουν ότι ορισμένοι ακόμη βουλευτές του VMRO-DPMNE, που φέρονται να διαφωνούν με την αδιάλλακτη γραμμή της ηγεσίας του κόμματος στο θέμα της επίλυσης της ονομασίας και της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναμένεται να μεταπηδήσουν στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που σχημάτισαν οι οχτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι ισχυροί κλυδωνισμοί στο εσωτερικό του VMRO-DPMNE, μετά τις διαγραφές βουλευτών και στελεχών του κόμματος.

Ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της ΠΓΔΜ και ένα από τα στελέχη με μεγάλη επιρροή στο VMRO-DPMNE, Saso Mijalkov (πρώτος εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Nikola Gruevski), ο οποίος διαγράφηκε την περασμένη εβδομάδα από το κόμμα, με χθεσινή ανοιχτή επιστολή του, κατηγόρησε ευθέως τον αρχηγό του VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski , για ψευδοπατριωτισμό, δίνοντας λαβή, με τον τρόπο αυτό, για νέα «επεισόδια» στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ, μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα κατατεθεί η κυβερνητική πρόταση για τα σχέδια των τροπολογιών του Συντάγματος.

Ο Ζόραν Ζάεφ πρόσθεσε ότι στα σχέδια των τροπολογιών του Συντάγματος θα συμπεριληφθούν και κάποιες από τις προτάσεις των οκτώ αυτών βουλευτών της αντιπολίτευσης, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι και άλλοι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE θα στηρίξουν, στα επόμενα στάδια, τη διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος.

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news