facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Την ενοχή τριών κατηγορουμένων για την προμήθεια των Tor - M1 ζητά η εισαγγελέας

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η δίκη σε πρώτο βαθμό για μίζες κατά την προμήθεια, επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου, των ρωσικών οπλικών συστημάτων Tor - M1, οι οποίες κατά τη δικογραφία διακινήθηκαν με όχημα την εταιρεία Clavis και ανέρχονται στο ποσό των 90 εκατ. ευρώ!

Ήδη, η εισαγγελέας του δικαστηρίου που δικάζει τη συγκεκριμένη υπόθεση με πρότασή της προς το δικαστήριο ζήτησε την ενοχή τριών εκ των πέντε συνολικά κατηγορουμένων.

Κατά την εισαγγελέα ένοχοι θα πρέπει να κηρυχθούν ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Σμπώκος, ο πρώην δικαιούχος της εταιρείας Clavis Γιώργος Καμάρης και ο διαχειριστής περιουσίας Πέτρος Χριστοδουλίδης.

Σε ό, τι αφορά στους άλλους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης - τους Γιώργο Χριστοδουλίδη επίσης διαχειριστής περιουσίας και αδελφό του Πέτρου Χριστοδουλίδη και Πάνο Γερμανό, επιχειρηματία - η εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαγούν των κατηγοριών.

Όπως προκύπτει από το παραπεμπτικό βούλευμα που είχε εκδοθεί για την υπόθεση από την εταιρεία Clavis διακινήθηκαν συνολικά περίπου 90 εκατ. ευρώ, χρήματα που κατά την κατηγορία δόθηκαν παράνομα για την προμήθεια των Tor-M1.

Οι πέντε κατηγορούμενοι της υπόθεσης κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας από κοινού κατά του Δημοσίου και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως με παραπεμπτικό βούλευμα που είχε εκδοθεί για την υπόθεση είχε παύσει οριστικά λόγω θανάτου, η ποινική δίωξη σε βάρος του Βλάση Καμπούρογλου, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός σε ξενοδοχείο στην Τζακάρτα το έτος 2012.

lawandorder

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news