facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

To ψευδοκράτος καλεί την Τουρκία για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Μήνυμα πως το ψευδοκράτος, μαζί με την Τουρκία, θα διενεργήσει τις δικές του έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ έστειλε ο Τουρκοκύπριος «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι, απειλώντας ταυτόχρονα τις ξένες εταιρείες που θα συμμετάσχουν στις γεωτρήσεις στο «οικόπεδο 7».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, λίγες ώρες πριν την Τριμερή Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, όπου τα ενεργειακά βρέθηκαν στο προσκήνιο, ο Οζερσάι αποκάλυψε ότι σύντομα η τουρκοκυπριακή κυβέρνηση και η Turkish Petroleum θα θέσουν σε εφαρμογή το πρόγραμμα ερευνών φυσικού αερίου στο νησί.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο «οικόπεδο 7» της κυπριακής ΑΟΖ σημείωσε ότι στερείται δικαίου και πως αποτελεί προσπάθεια σφετερισμού των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων. «Προσπαθούν να ληστέψουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ως Δημοκρατία της Τουρκίας και τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, δεν θα επιτρέψουμε στην ελληνοκυπριακή κυβέρνηση να φέρει ξένες εταιρείες στο έβδομο οικόπεδο. Μαζί με την Turkish Petroleum θα διενεργήσουμε τις δικές μας έρευνες και θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην περιοχή», πρόσθεσε.

«Αφού εσείς πέραν αυτού του οικοπέδου κάνετε γεωτρήσεις σε όλα τα άλλα που οι Τουρκοκύπριοι είναι νόμιμοι ιδιοκτήτες, αδειοδοτείτε εταιρείες, αναζητείτε φυσικό αέριο, κι εμείς θα κάνουμε έρευνα, κι εμείς θα κάνουμε γεώτρηση. Η Turkish Petroleum την οποία αδειοδοτήσαμε και η Τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θα παραδώσουν σε κανένα τα δικαιώματά τους και θα ξεκινήσουν τις δικές τους έρευνες», κατέληξε ο Τουρκοκύπριος «ΥΠΕΞ».

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news