facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Νέο έμμεσο μήνυμα Καμμένου: Εν γνώσει του Τσίπρα το «Plan B»

Την ώρα που οργιάζουν οι φήμες περί ενδεχόμενης παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, μετά τον χθεσινό καβγά του με τον Πάνο Καμμένο στο υπουργικό συμβούλιο, ο Πάνος Καμμένος ρίχνει λάδι στη φωτιά, υιοθετώντας μέσω Twitter δημοσιογραφική άποψη σύμφωνα με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ενήμερος για τις πρωτοβουλίες του υπουργού Άμυνας στις ΗΠΑ, περί «plan b» και δημιουργίας νέων αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.

Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Εξωτερικών φέρεται να ένιωσε ακάλυπτος από τον πρωθυπουργό και πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για παραίτησή του, σε μια περίοδο που κορυφώνεται στην ΠΓΔΜ η διαδικασία επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία φέρει την υπογραφή του.

Στη σκιά των «βαριών κουβέντων» που αντάλλαξε με τον Ν. Κοτζιά, ο Π. Καμμένος retweet-άρει κείμενο του Μιχάλη Ιγνατίου στο «Έθνος της Κυριακός», όπου ο δημοσιογράφος μεταξύ άλλων υποστηρίζει:

«Ας μου επιτραπεί να κάνω μία υπόθεση: Το Σχέδιο Β του Καμμένου, ήταν τόσο καλά σχεδιασμένο, που δεν μπορεί να το σκέφθηκε εκείνη τη στιγμή της συνάντησης. Μελετώντας την πρόταση του, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι εργάστηκαν για την εκπόνηση της, διπλωμάτες και στρατιωτικοί. Είναι δυνατόν να μην τη συζήτησε με τον Πρωθυπουργό πριν την ανακοινώσει στους Αμερικανούς;

Ή να μην γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας, αυτό που ξέραμε οι ανταποκριτές στην Ουάσιγκτον; Ότι η ελληνοαμερικανική στρατιωτική συνεργασία έχει ξεκινήσει προ καιρού και ότι στη Λάρισα, στο Βόλο και την Αλεξανδρούπολη πηγαινοέρχονται οι αμερικανικές δυνάμεις; (…)

Στην Ελλάδα οι πολιτικοί διυλίζουν τον κώνωπα και κάνουν τους ανήξερους όταν «τους πιάνουν στα πράσα». Ο Καμμένος, ο οποίος πολλές φορές δεν σκέφτεται, αφήνει τη γλώσσα του να πάει …περίπατο και έτσι δημιουργεί προβλήματα, είπε κάποιες αλήθειες, και για το Σκοπιανό και για την στρατιωτική συνεργασία με την Αμερική, που στην Αθήνα δεν είναι έτοιμοι να τις δεχθούν…

Τι θα συμβεί εάν ο Ζόραν Ζάεφ δεν βρει τους αποστατές που χρειάζεται και στη συνέχεια χάσει τις εκλογές; Θα αφεθεί η κατάσταση στα χέρια των εθνικιστών; Δεν πρέπει η Ελλάδα να έχει σχέδιο Β;

Όσον αφορά τη στρατιωτική συνεργασία: Δεν συμφέρει στην Ελλάδα η επέκτασή της, ιδιαίτερα εάν τα ανταλλάγματα είναι αυτά που θέτει μετ΄επιτάσεως το αρμόδιο υπουργείο των Εξωτερικών;».

Τη Δευτέρα ο Π. Καμμένος είχε δηλώσει στην ΕΡΤ ότι «Ο Τσίπρας γνωρίζει για το Plan B, αλλά δεν συμφωνεί». Μετά το επεισοδιακό υπουργικό συμβούλιο, ουσιαστικά μέσα από το γραπτό του Μ. Ιγνατίου, βγάζει πάλι μπροστά τον πρωθυπουργό.

Ένα δύσκολο παιχνίδι ισορροπίας φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη για τον Αλέξη Τσίπρα...



newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news