facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

«Ψευδής είδηση τα όσα δημοσίευσε το Newsweek για βιασμούς ανηλίκων στη Μόρια»

«Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, τα όσα δημοσίευσε το περιοδικό Newsweek για περιστατικά βιασμών ανηλίκων και μάλιστα παιδιών ηλικίας πέντε ετών που διαμένουν στη Μόρια», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του ΚΥΤ της Μόριας Γιάννης Μπαλμπακάκης.

Όπως δημοσίευσε το περιοδικό Newsweek, εστιάζοντας στο φόβο που βιώνουν οικογένειες, τα περιστατικά σεξουαλικής βίας έχουν πολλαπλασιαστεί μέσα και έξω από τον καταυλισμό της Μόριας. Ενώ, σύμφωνα με τον συντονιστή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, οι γιατροί της οργάνωσης υποδέχονταν περίπου ένα θύμα βιασμού κάθε εβδομάδα τους τελευταίους πέντε μήνες, ανάμεσα τους και παιδιά ηλικίας μόλις πέντε ετών.
«Πρόκειται για ψευδή είδηση» τα όσα δημοσίευσε το Newsweek, είπε, τονίζοντας μάλιστα πως αναμένεται να κληθεί από τις αρμόδιες αρχές ο υπεύθυνος συντονιστής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Λέσβο, σε δηλώσεις του οποίου στηρίζεται το άρθρο του περιοδικού, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλμπακάκη τα περιστατικά «αναφερόμενων» βιασμών δεν αντιστοιχούν στον αριθμό ο οποίος περιγράφεται στο άρθρο ενώ στο σύνολο τους έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Δηλαδή παραπομπή στην Ελληνική Αστυνομία, εισαγγελική εντολή και ιατροδικαστική εκτίμηση, για να εξεταστεί το θύμα και να βρεθεί ο θύτης. «Πάντως από προφορική ενημέρωση που είχα από τον Ιατροδικαστή Λέσβου, οι διαπιστωμένοι βιασμοί είναι ελάχιστοι και δεν έχουν καμιά σχέση με όσα αναφέρονται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» λέει ο κ. Μπαλμπακάκης και συνεχίζει:

«Το ίδιο ισχύει για τα αναφερόμενα περιστατικά αυτοκτονίας. Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαμε κανένα θύμα από αυτοκτονία και όσα περιστατικά έχουν καταγραφεί ως αυτοκτονικός συνδυασμός παραπέμπονται για μεν τα ανήλικα στο Ιατροπαιδαγωγικό Τμήμα του Νοσοκομείου, για δε τους ενήλικες μετά την ψυχολογική εκτίμηση από το ΚΕΕΛΠΝΟ στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου για περαιτέρω διευκρίνιση και βοήθεια. Πάντως από την εμπειρία μας, τα περισσότερα περιστατικά που έχουν έλθει σε γνώση των γιατρών αποτελούν προσπάθεια απόκτησης ευαλωτότητας ώστε να μετακινηθούν από τη Μόρια».

Και κατέληξε ο κ. Μπαλμπακάκης: «Όλες αυτές οι δηλώσεις εκ μέρους μόνον των Γιατρών χωρίς Σύνορα προκαλούν την αγανάκτηση των κατοίκων των γύρω χωριών καθώς και των εργαζομένων εντός του ΚΥΤ και δεν κατανοούμε την σκοπιμότητα στη διάδοση όλων αυτών των ψευδών ειδήσεων».

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news