facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

New York Times: Ο Τραμπ όχι μόνο δεν είναι αυτοδημιούργητος αλλά έκρυψε χρήματα από την εφορία

Νέο διπλο χτύπημα επιφύλαξαν για τον Ντόναλντ Τραμπ οι New York Times με άρθρο-αποκάλυψη για φοροδιαφυγή του προέδρου των ΗΠΑ στη δεκαετία του '90 που καταρρίπτει και το «μύθο» που ο ίδιος έχει καλλιεργήσει ότι είναι αυτοδημιούργητος.

Οι ΝΥΤ επικαλούνται συνεντεύξεις με πρώην εργαζομένους του πατέρα Τραμπ αλλά και περισσότερα από 100.000 εμπιστευτικά έγγραφα για το πώς ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ «κληρονόμησε ένα ποσό που σήμερα θα ανερχόταν σε 413 εκατ. δολάρια από την αυτοκρατορία ακινήτων του πατέρα του».

Η εκδοχή αυτή καταρρίπτει το προφίλ του αυτοδημιούργητου που έχει χτίσει για τον εαυτό του ο Τραμπ. Ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι η αυτοκρατορία ακινήτων του πατέρα του ήταν «μικρή» και ότι από αυτόν πήρε μόνο ένα δάνειο ύψους 1 εκατ. δολαρίων το οποίο, μάλιστα, αποπλήρωσε με τόκο.

«Πήρα ψίχουλα» έχει υποστηρίξει σε συνέντευξή του ο Τραμπ. «Ο πατέρας μου δεν είχε καμια μεγάλη περιουσία. Ήταν μεσίτης στο Μπρούκλιν και το Κουίνς. Εγώ έχτισα αυτή την αυτοκρατορία και το έκανα μόνος μου. Κανείς δεν με βοήθησε» είχε προσθέσει.

Σύμφωνα με τους Times, όμως, ο Τραμπ κληρονόμησε 295 περιουσιακά στοιχεία που δημιούργησε ο Φρεντ Τραμπ σε διάστημα πέντε δεκαετιών. Αυτό έκανε τον Ντόναλντ Τραμπ εκατομμυριούχο από την ηλικία των 8 ετών, αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Όπως ήταν αναμενόμενο το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση του Λευκού Οίκου με την εκπρόσωπο τύπου Σάρα Σάντερς να αναφέρει σε δήλωσή της ότι «ο Φρεντ Τραμπ έχει πεθάνει εδώ και 20 χρόνια», χαρακτηρίζοντας το ρεπορτάζ «παραπλανητικό». «Εδώ και δεκαετίες η εφορία έχει ελέγξει και έχει υπογράψει για αυτές τις συναλλαγές».

Ωστόσο, όπως παρατηρεί ο βρετανικός Guardian, η απάντηση του Λευκού Οίκου αλλά και ενός εκ των δικηγόρων του Τραμπ ήταν γενική και αναντίστοιχη των λεπτομερειών που περιλαμβάνονται στο ρεπορτάζ των New York Times..

Εξίσου σοβαρό πλήγμα μπορεί να αποτελέσουν για τον πρόεδρο των ΗΠΑ και οι αποκαλύψεις για φοροδιαφυγή που μπορεί ακόμα και σήμερα να επιφέρουν πρόστιμα.

Ένα από τα παραδείγματα που επικαλούνται οι Times είναι ότι ο Τραμπ και τα αδέρφια του πλήρωσαν μόνο 52,2 εκατ. δολαρία σε φόρους για μια συναλλαγή ύψους 1 δισ. δολαρίων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πλήρωσαν φόρο 5% σε μια περίοδο που οι γονικές παροχές φορολογούνταν με 55%. Σύμφωνα με τους Times τα αδέρφια Τραμπ το κατάφεραν αυτό με μια συστηματική υποτίμηση περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνονταν στη συναλλαγή.

Η εφορία της Νέας Υόρκης από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα μετά το δημοσίευμα.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news