facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Αλβανικό ΥΠΕΞ: «Εξτρεμιστική επίθεση κατά της αστυνομίας, κακώς η Ελλάδα μιλά για απαράδεκτη απώλεια ζωής»

Στο ίδιο μήκος κύματος με την τοποθέτηση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα κινήθηκε και ο υπουργός ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Το αλβανικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση όπου κάνει λόγο για αδικαιολόγητη πολιτικοποίηση του περιστατικού και ότι πρόκειται για μια κατάφωρη περίπτωση εξτρεμιστικής επιθετικότητας.

Αναλυτικά:

«Το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανίας, για το περιστατικό που συνέβη σήμερα (χθες) στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου, όπου έχασε τη ζωή του ο πολίτης Κωνσταντίνος Κατσίφας, εκφράζει τη λύπη του για την αδικαιολόγητη πολιτικοποίηση του περιστατικού στη γειτονική χώρα.

Οι συνθήκες κατά τις οποίες ο πολίτης Κατσίφας έχασε τη ζωή του, έχουν επίσημα ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές της Αλβανίας.

Η Κρατική Αστυνομία εξήγησε λεπτομερώς ότι πρόκειται για ένα γεγονός απομονωμένο από τις σημερινές δραστηριότητες στην περιοχή και μια κατάφωρη περίπτωση εξτρεμιστικής επιθετικότητας κατά της αλβανικής κρατικής αστυνομίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων εκφράζει την απογοήτευσή του για την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, η οποία όχι μόνο δεν καταδικάζει την επίθεση με όπλο κατά των δυνάμεων ασφαλείας μας, αλλά μιλάει για ‘απαράδεκτη απώλεια ζωής’. Κάνουμε έκκληση για σύνεση καθώς οι πολιτικές και διπλωματικές παρανοήσεις της υπόθεσης αυτής είναι σαφείς και άνευ προηγουμένου, διαβεβαιώνουμε τους γείτονές μας ότι η Αλβανία είναι μια ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, συμπεριλαμβανομένων χωρίς διακρίσεις εκείνων της ελληνικής μειονότητας».

himara

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news