facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Σκάνδαλο Folli Follie: Γιατί έφυγαν για το Χονγκ Κονγκ Τζώρτζης και Καίτη Κουτσολιούτσου

Την ώρα που οι σύμβουλοι (Delloite) του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου αναζητούν δάνεια 100 εκατ. ευρώ μεταξύ άλλων και απο τις τράπεζες για να λειτουργήσει η νέα Folli Follie και ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης μελετάει με προσοχή την υπόθεση, ο CEO της εταιρίας έφυγε για το μακρινό Χονγκ Κονγκ με σκοπό όπως λένε κάποιες πληροφορίες να προσπαθήσει να συναντήσει κορυφαία στελέχη της FOSUN. Μαζί του βρίσκεται πλέον από την Πέμπτη και η μητέρα του Καίτη Κουτσολιούτσου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν και εφόσον πραγματοποιηθούν αυτές οι συναντήσεις, κάτι που δεν είναι καθόλου βέβαιο, θα ζητήσουν από τη Fosun χρηματοδότηση για την νέα εταιρία καθώς οι τράπεζες αρνήθηκαν να ακούσουν οποιαδήποτε ιδέα περί νέων δανείων. Στην Αθήνα βρίσκεται μόνο ο πατέρας Δημήτρης Κουτσολιούτσος. Πληροφορίες αναφέρουν οτι εντός των επόμενων ημερών θα ασκηθούν ποινικές διώξεις ενώ θεωρείται πιθανή η επιβολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Τελειώνουν τα λεφτά

Την ίδια ώρα οι δυσκολίες για την εταιρία γιγαντώνονται. Από τη στιγμή που οι προμηθευτές της Folli Follie, μετά τις αποκαλύψεις για τις δραστηριότητές της στην Ασία και τις λαθροχειρίες στα οικονομικά της στοιχεία, αλλά και την αίτηση της εταιρείας για προστασία από τους πιστωτές της, αποφάσισαν να ζητούν “μπροστά” τα χρήματα για να πωλούν τα προϊόντα τους στη Folli Follie, η εταιρεία αναγκάζεται να δαπανά για το σκοπό αυτό περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ το μήνα, με αποτέλεσμα να ταμειακά της διαθέσιμα να έχουν συρρικνωθεί επικίνδυνα, κάτι το οποίο αναφέρει η ίδια η εταιρεία στην αίτηση υπαγωγής της στις ευνοϊκές διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα. Στις 31 Μαΐου η εταιρεία φαινόταν να έχει ταμειακά διαθέσιμα ύψους 86,4 εκατ. ευρώ, ενώ ασαφές παραμένει το ποσό των απαιτήσεων που διατηρεί έναντι τρίτων, το οποίο την ίδια περίοδο ανερχόταν σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Περιμένουν τις δικαστικές εξελίξεις

Οπως έγραψε σε ρεπορτάζ της η Ρεγγίνα Σπυράτου, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος είναι οι τρεις κακουργηματικές κατηγορίες, με τις οποίες κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωπα τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου αλλά και όποιος άλλος προκύψει από την εισαγγελική έρευνα ότι φέρει ποινική ευθύνη για τους ψευδείς ισολογισμούς της Folli Follie, την παραπλάνηση των επενδυτών και την οικονομική κατάρρευση της εταιρείας.

Η «βεντάλια» των ερευνών έχει πλέον ανοίξει, με τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση να αναζητά όλα τα κομμάτια του παζλ των ευθυνών. Πέραν των ιδρυτών της εταιρείας και των μελών του διοικητικού συμβουλίου που ενέκριναν τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις τον περασμένο Μάιο, μία σειρά φυσικών προσώπων, ελεγκτικών αρχών και Τραπεζών περνούν από το εισαγγελικό «μικροσκόπιο».

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news