facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Κατ' αρχήν θετικό το Eurogroup στα δύο σενάρια για τις συντάξεις στον προϋπολογισμό

Θετικά σχολίασαν οι αξιωματούχοι του Eurogroup την απόφαση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει δύο σενάρια για τις συντάξεις στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Μάλιστα, ο Μάριο Σεντένο δήλωσε, μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στο Λουξεμβούργο, ότι το μέτρο για την περικοπή των συντάξεων δεν ήταν διαρθρωτικό, αλλά δημοσιονομικό.

«Το μέτρο δεν ήταν διαρθρωτικό, το ασφαλιστικό είχε ήδη μεταρρυθμιστεί. Ο σκοπός του ήταν να αποτελέσει δημοσιονομικό μέτρο», είπε ο επικεφαλής του Eurogroup απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Ολοι ξέρουμε τους δημοσιονομικούς στόχους που πρέπει να πετύχει η Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια. Η δημοσιονομική κατάσταση δείχνει πολύ καλύτερη από ότι πριν από 18 μήνες. Είναι σημαντικό να συνεχίσει να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της η Ελλάδα. Σίγουρα υπάρχουν συζητήσεις για συγκεκριμένα μέτρα, για αυτό συμπεριλήφθηκαν τα δύο σενάρια», πρόσθεσε ο Πορτογάλος και εξέφρασε την προσδοκία ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους της.

Από την πλευρά του, ο Πιερ Μοσκοβισί σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι θα εξετάσουν μετά τις 15 Οκτωβρίου τις προτάσεις της Ελλάδας, ανάμεσά τους και αυτή που αφορά το αν είναι αναγκαίο να γίνουν ή όχι οι περικοπές στις συντάξεις. «Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε έως τώρα, είμαστε της άποψης ότι Ελλάδα είναι στον σωστό δρόμο για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους φέτος και του χρόνου. Το ερώτημα αν είναι ανάγκη να εφαρμοστούν μέτρα θα συζητηθεί. Θα το παρακολουθήσουμε στενά, κάνοντας διάλογο με την Ελλάδα», πρόσθεσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών.

Τέλος, ο Κλάους Ρέγκλινγκ χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε δύο σενάρια. «Για τις συντάξεις, οι συζητήσεις με τους θεσμούς συνεχίζονται και θα δούμε πιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ESM.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news