facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Απίστευτη καταγγελία: «Άνθρωπος» του Σταθάκη πίσω από την εξαγορά της EDS

Πολλά ερωτηματικά προέκυψαν χτες στη συνεδρίαση της Βουλής αναφορικά με την εξαγορά της σκοπιανής εταιρείας EDS από την ΔΕΗ. Μπορεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταθάκης, να μίλησε για διαφανή και πεντακάθαρη διαδικασία, δεν αρνήθηκε, ωστόσο, πως ο άνθρωπος που έκανε τη διαπραγμάτευση εκ μέρους της ΔΕΗ ήταν κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και παλαιός γνωστός του καθώς ως υπουργός Ανάπτυξης τον είχε διορίσει πρόεδρο στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Με έναυσμα αυτό, λοιπόν, χθες στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης σε επίκαιρη ερώτηση που έκανε στον κ. Σταθάκη θέλησε να αποσαφηνίσει τα μελανά στοιχεία της εξαγοράς.

Τόνισε ότι η ΔΕΗ προχώρησε το 2017 στην εξαγορά της σκοπιανής εταιρίας EDS, που είναι μια εταιρία ιδιοκτησίας του αντιπροέδρου των Σκοπίων, Κότσο Ανγκιούσεφ, με το ποσό των 4,8 εκατ. όταν η ΔΕΗ είχε ζημιές 5,5 εκατ. και 25,9 εκατ. δάνεια και πιστοληπτικές γραμμές.

Ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε ότι πίσω από την εντολή για εξαγορά της ΔΕΗ βρίσκεται η ίδια η ΔΕΗ και το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι την εισήγηση εξαγοράς της εν λόγω σκοπιανής εταιρίας την έκανε η θυγατρική της ΔΕΗ στην Αλβανία.

Στη ΔΕΗ Αλβανίας, δε, ο κ. Σταθάκης έχει «βάλει» έναν δικό του άνθρωπο, τον κ. Γεώργιο Λάντζα. Πρόκειται, όπως είπε ο βουλευτής για το ίδιο πρόσωπο που ο κ. Σταθάκης ως υπουργός Ανάπτυξης τον είχε τοποθετήσει το 2016 πρόεδρο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Ως εκ τούτου, όπως του είπε χαρακτηριστικά «είναι άνθρωπος δικός σας, της κυβέρνησης».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μανιάτης «βομβάρδισε» τον κ.Σταθάκη με ερωτήσεις ώστε να μπορέσει να πετύχει τον στόχο του, δηλαδή την αποσαφήνιση της υπόθεσης.

Ρώτησε, λοιπόν, τα εξής:

«γιατί χρησιμοποιήσατε ως μπροστινό για την εξαγορά τη θυγατρική της ΔΕΗ στην Αλβανία και δεν βάλατε τις κεντρικές υπηρεσίες της ΔΕΗ να εισηγηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο την εξαγορά;

Τι κρύβεται πίσω από αυτό το περίεργο by pass; Γιατί αναθέσατε και δώσατε στη θυγατρική της ΔΕΗ 180.000 ευρώ στην αρχή και μετά άλλες 50.000, ώστε να αναθέσει σε συμβούλους τον οικονομικό και φορολογικό έλεγχο της εταιρίας που θα εξαγόραζε η ΔΕΗ; Δηλαδή, άλλος πληρώνει και άλλος αγοράζει; Πληρώνει τους συμβούλους η θυγατρική, αλλά αγοράζει η μητρική; Γιατί συμβαίνουν αυτά; Γιατί τα χρήματα τοποθετούνται στον προσωπικό λογαριασμό του αντιπροέδρου του κυρίου Ζάεφ; Ποια είναι η διαδρομή του χρήματος, πότε έφυγαν τα λεφτά, πώς πήγαν, πού πήγαν και πότε πήγαν; Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, που αποφάσισαν και συμφώνησαν με την εξαγορά, ήξεραν όλη την αλήθεια ή τους εξαπατήσατε; Ηξεραν, δηλαδή, ότι η εταιρία που εξαγοράζει η ΔΕΗ είναι ιδιοκτησία του αντιπροέδρου του Ζάεφ ή δεν το ήξεραν;

Πώς είναι δυνατόν η απόφαση για εξαγορά της συγκεκριμένης εταιρίας να πάρθηκε τον Φεβρουάριο του 2018, αλλά η ολοκλήρωση των ελέγχων -φορολογικών, νομικών και οικονομικών- της εταιρίας να έγινε δύο μήνες αργότερα, τον Απρίλιο του 2018; Δηλαδή, αποφασίζετε τον Φεβρουάριο να αγοράσετε… αλλά ελέγχετε και αποτιμάτε την εταιρία Απρίλιο, δύο μήνες μετά!».

Σημειώνεται πως ο κ. Σταθάκης απέφυγε να δώσει πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα «μιλώντας για υποθετικές ερωτήσεις» και σενάρια ενώ καταλόγισε σε Ν.Δ και ΚΙΝ.ΑΛ. ότι «έβγαλαν μια υπόθεση από τη ναφθαλίνη.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news