facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Eλληνική Ένωση για Δικαιώματα του Ανθρώπου: Υπήρξε αδικαιολόγητη βία στην περίπτωση Ζακ

Υπήρξε υπέρμετρη σκληρότητα και αδικαιολόγητη βία από την πλευρά της Αστυνομίας, στην περίπτωση του θανάσιμου τραυματισμού του Ζακ Κωστόπουλου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Κατ΄ αρχάς η Ένωση αναφέρει ότι φυσικά είναι στην αρμοδιότητα των εισαγγελικών αρχών να διαπιστώσουν τις ακριβείς αιτίες του θανάτου του ακτιβιστή και από την πλευρά μας δεν θα ήταν δυνατό να εκφέρουμε οποιαδήποτε τέτοια κρίση.

Ωστόσο, συνεχίζει η Ένωση, «μπορούμε να διαπιστώσουμε – ακριβώς επειδή το οπτικό υλικό επιτρέπει κάτι τέτοιο – ότι και σε αυτή την περίπτωση υπήρξε υπέρμετρη σκληρότητα και αδικαιολόγητη βία από την πλευρά της Αστυνομίας» και προσθέτει:

«Οι αστυνομικοί που σπεύδουν στο σημείο πατάνε και συνεχίζουν να χτυπάνε με κλωτσιές έναν άνθρωπο σοβαρά τραυματισμένο και πλήρως εξουδετερωμένο».

Ακόμη, η Ένωση σημειώνει ότι «η τοποθέτηση του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής ότι “αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει, γιατί σε εμένα δεν αρέσει κάτι άλλο” (!) προδίδει ότι το αίσθημα ατιμωρησίας και έλλειψης λογοδοσίας εξακολουθεί να είναι κυρίαρχο στην Αστυνομία».

Η έρευνα λοιπόν (ποινική και διοικητική), υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης, θα πρέπει «να στραφεί και σε αυτή την πλευρά της υπόθεσης και – κυρίως – θα πρέπει να επανεξεταστούν ριζικά οι πρακτικές αυτές που εμάς δεν μας αρέσουν και – αυτό είναι το σημαντικό – είναι ασύμβατες με μια δημοκρατική λειτουργία της Αστυνομίας».

Η υπόθεση των συνθηκών θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου «μας θέτει μπροστά και σε ένα γενικότερο ζήτημα σχετικά με τα όρια μεταξύ αυτοδικίας και νόμιμης άμυνας» αναφέρει η Ένωση, υπογραμμίζοντας:
«Οι προτάσεις λοιπόν που διατυπώνονται για μια άλλη ρύθμιση που θα διευρύνει τα όρια της νόμιμης άμυνας νομοτελειακά οδηγούν σε καταστάσεις όπως αυτή που είδαμε μπροστά στην σπασμένη βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος».

Κλείνοντας η Ένωση την ανακοίνωσή της επισημαίνει:

«Δεν νομίζουμε ότι η Ελληνική κοινωνία έχει να ωφεληθεί σε κάτι από μια τέτοια εξέλιξη, για την ακρίβεια έχουμε την πεποίθηση ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Τα υπαρκτά ζητήματα εγκληματικότητας αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά μόνο από τα όργανα της συντεταγμένης πολιτείας, όχι με μεθόδους άγριας δύσης».

protothema

3 σχόλια:

killah killeh είπε...

Ακριβώς επειδή υπάρχει οπτικό υλικό ,μας επιτρέπει να δούμε έναν άνθρωπο σε αμόκ που δεν ήθελε επ ουδενι να συλληφθεί και βάζει σε κίνδυνο τις ζωές τρίτων για να το επιτύχει αυτό. Αν ήθελε να μην υποστεί βία μπορούσε να σηκώσει τα χέρια και να κάτσει ακίνητος , αλλά να κρατάς μαχαίρι και να σε αφοπλίζουν και μετα να παίρνεις γυαλί με σκοπό να σφάξεις κάποιον και να θες να σου συμπεριφερθούν σαν να είσαι η μαντάμ Σουσου είναι τραβηγμένο.

Ελληνας στην Ελλαδα είπε...

Που ηταν αυτη η "Ενωση για τα δικαιωματα του ανθρωπου" οταν οι δυναμεις καταστολης εριχναν με το κιλο τα χημικα και το ξυλο στους ειρηνικους διαδηλωτες στο Πισοδερι,στην πλατεια Συνταγματος και στον Λευκο Πυργο στην Θεσσαλονικη;;;;; Ψαχνω να βρω καμια δηλωση τους και δεν βρισκω τιποτα!

Ανώνυμος είπε...

μια απλα αναζητηση περι ποιος ειναι ο προεδροςαυτης της ΜΚΟ και τι αποψης εχει για μακεδονικο-τσαμικο και τουρκικη μειονοτητα θρακης και καταλαβαινεις πολλα πραγματα....πολυ ευλογα τα ερωτηματα των απο πανω

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news