facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Δεν φεύγουν από την πλατεία Αριστοτέλους οι μετανάστες - Αρνούνται να πάνε σε camp

Σε άτυπο καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων φαίνεται ότι έχει μετατραπεί η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

Οι μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει εκεί τις τελευταίες μέρες αρνούνται τη μεταφορά τους στην Ανοιχτή Δομή Προσωρινής Υποδοχής Διαβατών, παρότι η Αστυνομία βρίσκεται ήδη στο σημείο για τη διαδικασία μεταγωγής τους.

Μέχρι στιγμής, στην πλειονότητά τους, ο ιμετανάστες δεν επιθυμούν τη μεταφορά τους στη Δομή. 

Ο Νίκος Ράγκος, περιφερειακός συντονιστής Β. Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και αστυνομικοί έχουν αναλάβει τον ρόλο να τους μεταπείσουν, διαβεβαιώνοντάς τους ότι δεν θα φυλακιστούν κι ότι απλά θα μεταφερθούν κάπου ώστε να κοιμηθούν, να πλυθούν κ.λπ..

«Προτιμούμε να μείνουμε εδώ, στο κρύο, παρά στα camps. Έχουμε δει βίντεο, βλέπουμε ότι κάθε μέρα υπάρχουν επεισόδια», λένε χαρακτηριστικά και ζητούν να επικοινωνήσουν με κάποια οργάνωση ώστε να δώσει αυτή λύση στο ζήτημα. 

Από την άλλη πλευρά, τους παρέχεται η διαβεβαίωση ότι σε 3-4 μέρες το αργότερο θα έχουν τα χαρτιά τους και πως θα φιλοξενούνται σε διαφορετικό χώρο από τη Δομή, με 24ωρη προστασία από την αστυνομία.



Η μεταγωγή των μεταναστών έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί με κλούβες των ΜΑΤ και στην όλη διαδικασία δεν θα υπάρξει εξαναγκασμός.

Όσοι από αυτούς μεταχθούν τελικά στα Διαβατά, θα μείνουν προσωρινά σε ένα φυλασσόμενο από την αστυνομία κτήριο μέχρι να προχωρήσει η καταγραφή και η ταυτοποίησή τους. Συνοδεία αστυνομικών, θα πηγαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να γίνονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες καταγραφής τους.

Στο κτήριο των Διαβατών θα παρέχεται προσωρινή στέγαση και σίτιση σε 80 πρόσφυγες.

aristotelous02

aristotelous03
aristotelous04
aristotelous05
aristotelous06
protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news