facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Τζανακόπουλος: Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και όποιος νιώθει δυσφορία να κατέβει

Μεγαλώνει η ρήξη στο εσωτερικό της κυβέρνησης, μετά το εκρηκτικό υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης όπου ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο υπουργός Εξωτερικών είχαν «θερμό επεισόδιο» με τον Νίκο Κοτζιά να μιλάει ακόμη και για το ενδεχόμενο παραίτησής του. Σύμφωνα πληροφορίες ο κ. Κοτζιάς κρίνει ότι η τακτική των ίσων αποστάσεων που κράτησε ο πρωθυπουργός απέναντι στον ίδιο και τον κ. Καμμένο δεν τον ικανοποιεί.

Ο κ. Κοτζιάς φέρεται δυσαρεστημένος και θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν του παρείχε αρκετή στήριξη στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο κ. Καμμένος.

Το κλίμα στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, το πρώτο εδώ και καιρό που έγινε κεκλεισμένων των θυρών ήταν θυελλώδες, παρά τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα να πέσουν οι τόνοι. Καμμένος και Κοτζιάς είχαν άγριο καβγά κυρίως αναφορικά με τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στις ΗΠΑ.

Μαξίμου: Όποιος δυσφορεί να κατέβει από το τρένο

Ηχηρή ήταν η απάντηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου στις χθεσινές διαρροές για τη στάση του ΥΠΕΞ. «Το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός ήταν σαφές και καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις. Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και θα φτάσει στον προορισμό του. Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο», είπε στον Alpha ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

«Ο υπουργός Εξωτερικών έχει τακτική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό αν ήθελε να του πει κάτι θα το έλεγε. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο οποίος κάνει διαρροές. Εγώ δεν ξέρω αν ο κ. Κοτζιάς δυσφορεί. Δεν μπορώ να το πιστέψω όμως. Δεν έχει λόγο να δυσφορεί. Γιατί η πολιτική του πρωθυπουργού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αυτή με την οποία συμφωνεί ο κ. Κοτζιάς. Άρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος προς δυσφορία. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κοτζιάς δεν θα το επικοινωνούσε μέσω διαρροών. Αυτή η κυβέρνηση δεν επικοινωνεί με διαρροές. θα το έλεγε ευθέως στον πρωθυπουργό με τον οποίο έχει καθημερινή και τακτική επικοινωνία».

Κακλαμάνης: Ο Καμμένος κατηγόρησε τον ΥΠΕΞ για κακοδιαχείριση κονδυλίων

Μια άλλη διάσταση της μεγάλης κόντρας Κοτζιά – Καμμένου που ξέσπασε χθες στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου έδωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης επικαλούμενος δικές του πληροφορίες. Σύμφωνα με αυτές, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος άφησε αιχμές κατά του υπουργείου Εξωτερικών για τη διαχείριση κονδυλίων για το μεταναστευτικό.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ότι στη διάρκεια της πρωτοφανούς σε ένταση συζήτησης ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον κ. Κοτζιά για κακοδιαχείριση μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news