facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ τις καταγγελίες Καμμένου για τον Σόρος

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης με αφορμή τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για τον Τζορτζ Σόρος. Αντίστοιχα ο κ. Κεφαλογιάννης κατέθεσε ερώτηση προς τον κ. Καμμένο για να τοποθετηθεί επί των όσων είπε στο υπουργικό συμβούλιο.
Ο κ. Κεφαλογιάννης ζητεί από τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση για τον ισχυρισμό του πρώην Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά, ότι ο κ. Καμμένος στην διάρκεια του τελευταίου Υπουργικού Συμβουλίου κατήγγειλε μεταξύ άλλων χρηματισμό της Ελληνικής Κυβέρνησης από τον κ. Σόρος για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο βουλευτής της ΝΔ, μεταξύ άλλων σε ποιες νομικές ενέργειες προέβησαν προκειμένου να διακριβώσουν την αλήθεια αυτής της βαρύτατης καταγγελίας.

Η ερώτηση προς τον κ. Τσίπρα:

Προς: Τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως και Υπουργό  Εξωτερικών κ. Α Τσίπρα
Θέμα: Σχετικά με δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εξωτερικών περί φερόμενης δωροδοκίας της Κυβέρνησης
Κύριε Πρόεδρε
Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμός Κρήτη TV, ο πρώην Υπουργός των Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς, αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση του, έκανε λόγο μεταξύ άλλων, σε ένα «οχετό λάσπης» που εξαπέλυσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας όχι μόνο εναντίον του αλλά εναντίον όλων των μελών της Κυβέρνησης. Ειδικότερα  ο κ. Κοτζιάς ανέφερε  ότι ο Υπουργός Άμυνας «δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός. Και εγώ είπα τότε, ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης, δεν μπορώ να συμμετέχω».
Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:
Επιβεβαιώνετε τις δηλώσεις του  κ. Κοτζιά για τα όσα ειπώθηκαν στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο από τον Υπουργό Άμυνας και ειδικότερα την καταγγελία του  περί χρηματοδότησης  της ελληνικής κυβέρνησης από τον κ. Σόρος;
Αν ναι, ποια ήταν η αντίδραση σας στο Υπουργικό Συμβούλιο και σε ποιες νομικές ενέργειες έχετε προβεί προκειμένου να διερευνηθεί αυτή η βαρύτατη καταγγελία;
Ο ερωτών Βουλευτής
Γιάννης Κεφαλογιάννης

Η ερώτηση προς τον κ. Καμμένο:

Προς: Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένο
Θέμα: Σχετικά με την καταγγελία του κ. Κοτζιά περί φερόμενης δήλωσης σας στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο για δωροδοκία της Κυβέρνησης
Κύριε Υπουργέ
Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμός Κρήτη TV, ο πρώην Υπουργός των Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς, αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση του, έκανε λόγο μεταξύ άλλων, σε ένα «οχετό λάσπης» που εξαπέλυσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, όχι μόνο εναντίον του, αλλά εναντίον όλων των μελών της Κυβέρνησης.
 Ειδικότερα  ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι ο Υπουργός Άμυνας «δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός. Και εγώ είπα τότε, ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης, δεν μπορώ να συμμετέχω».
Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:
1. Επιβεβαιώνετε τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά και ειδικότερα την καταγγελία του  περί  αναφοράς σας σε χρηματοδότηση  της ελληνικής κυβέρνησης από τον κ. Σόρος;
2. Αν ναι, σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί προκειμένου να διερευνηθεί αυτή η βαρύτατη καταγγελία σας;
Ο ερωτών Βουλευτής
Γιάννης Κεφαλογιάννης
newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news