facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προσφύγων: «Η Μαλακάσα είναι φυλακή - Δε γυρνάμε πίσω»

Συγκέντρωση διαμαρτυριας έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, επι της οδού Θηβών, πραγματοποιούν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και περίπου 100 πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει εδώ και μέρες το κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας της Μαλακάσας

Η σημερινή κινητοποίηση γίνεται μια εβδομάδα μετά την συνάντηση τους με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής. ΚΕΕΡΦΑ και πρόσφυγες κατηγορούν τον Δημήτρη Βίτσα ότι αθέτησε την υπόσχεση που τους έδωσε για άμεση μετακίνηση τους σε σπίτια και ξενοδοχεία, με αποτέλεσμα εδώ και μέρες να περιφέρονται σε δρομους της Αθήνας. 

Οι 100 πρόσφυγες, ανάμεσα τους και γυναικόπαιδα, έφυγαν μετά τη δολοφονία ενός Σύρου πρόσφυγα πριν από 16 ημέρες στο κέντρο υποδοχής της Μαλακάσας. Από τότε περιφέρονται στους δρομους της πόλης βρίσκοντας όπου βρουν κάθε βράδυ προσωρινό κατάλυμα. 
IMG_6449
Οι πρόσφυγες ζητούν «εδώ και τώρα» λύση στο θέμα τους καθώς ανάμεσα τους βρίσκονται και πολλες μητέρες με τα παιδιά τους. 

Ο επικεφαλής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου δήλωσε ότι «ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής κ.Βίτσας συμφώνησε στην συνάντηση της περασμενης Δευτέρας που είχε με την επιτροπή προσφύγων της Μαλακάσας και την ΚΕΕΡΦΑ ότι μέσα σε μία εβδομάδα ένας κατάλογος 159 ατόμων που κατατέθηκε θα κατανεμηθεί σε σπίτια και σε ξενοδοχεία. Ωστόσο αθέτησε την υπόσχεση του».

Γιατί έφυγαν από τη Μαλακάσα - Απάνθρωπες συνθήκες στο κέντρο υποδοχής 

«Κάθε οικογένεια στη Μαλακάσα βρίσκεται σε κίνδυνο. Οι Αφγανοί μας απειλούν με μαχαίρια. Αυτό το παιδί είναι μόλις τεσσάρων ετών και αυτοτραυματίστηκε προσπάθησε να κάνει κακό στον εαυτο της γιατί είδε τον άντρα με το μαχαίρι και φοβήθηκε», εξηγούν στο protothema.gr

Την ίδια ώρα εξηγούν ότι «οι Αφγανοί μας λένε πως αν δημιουργήσουμε κάποιο πρόβλημα στο μέλλον θα σκοτώσουμε εσάς και τα παιδιά σας. Δεν ξέρουμε τι θέλουν από εμάς. Όταν ήρθαμε από τη Μαλακάσα στη Μόρια, οι Αφγανοί μας ξεκαθάρισαν πως δεν μας θέλουν στο κέντρο φιλοξενίας. Έτσι τώρα δημιουργούν πρόβλημα για να μας εκδιώξουν». 
IMG_6450
Καταγγέλουν ότι η «Μαλακάσα είναι φυλακή» και πως δεν γυρίζουν πίσω. «Θελουμε σπίτια και σχολεία μέσα στις πόλεις» είναι συνθημα των «πλακ ατ» που κρατούν οι γυναίκες πρόσφυγες.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news