facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Παπασπύρου: Δεν έχω προσωπικό για να κάνω επιθεωρήσεις

Δρακόντειοι νόμοι και... σαθρός μηχανισμός. Το δίδυμο που έχει κάνει το ελληνικό κράτος ζωντανό μνημείο αναποτελεσματικότητας και ατιμωρησίας. Με αφορμή την απώλεια δεκάδων ζωών στο Μάτι ο Βασίλης Καπερνάρος ζήτησε από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης να ενημερωθεί για τους προληπτικούς ελέγχους που είχε διενεργήσει στον Δήμο Μαραθώνα, την Περιφέρεια Αττικής κοκ.

Η απάντηση σοκάρει:

«Η πολλαπλότητα των εκ του νόμου απονεμηθεισών αρμοδιοτήτων του Γενικού ΕΠιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης σε συνδυασμό με την πληθώρα, την επιτακτικότητα και σοβαρότηττα των εκτάκτων ελέγχων, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση της πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής, καθώς και ο περιορισμένος αριθμός των ανθρωπίνων πόρων της υπηρεσίας (έντεκα (11) υπηρετούντες Ειδικοί Επιθεωρητές) θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα τη διενέργεια εκτάκτων ελέγχων.

Ο ΓΕΔΔ δεν οφείλει να διενεργεί προληπτικούς ελέγχους στο σύνολο της Διοίκησης και των Νομικών Προσώπων που την απαρτίζουν σε όλη την επικράτεια κατά τα οριζόμενα στο Ν.3074/02, άρθρο 2α, όπου προσδιορίζεται και το πεδίο εφαρμογής της δράσης και της αρμοδιότητας του Γενικού Επιθεωρητή. Για τον λόγο αυτό δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στη διενέργεια τέτοιων ελέγχων από της ιδρύσεώς του με το Ν.3074/02 και όχι μόνο για τα έτη 2016, 2017 και 2018 που αναφέρετε στην αίτησή σας».

Στοιχεία δεν υπάρχουν, μόνο χρόνος για... καφέ της παρηγοριάς!

«Σε κάθε περίπτωση και σεβόμενοι απολύτως την οδύνη και δυσμενέστατη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι συγγενείς των θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στην περιοχή Μάτι Αττικής, τινές εκ των οποίων εκπροσωπείτε ως πληρεξούσιος δικηγόρος τους, δια του παρόντος σας γνωρίζουμε ότι ανά πάσα στιγμή μπορείτε να προσέλθετε στα Γραφεία του Γενικού Επιθεωρητή ΔΗμόσιας ΔΙοίκησης για την ενημέρωσή σας».

Δείτε ΕΔΩ την απάντηση της Μαρίας Παπασπύρου στον Βασίλη Καπερνάρο, δικηγόρο οικογενειών θυμάτων.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news