facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Παρέμβαση εισαγγελέα για το μεταναστευτικό - Διατάχθηκε έρευνα για τα κονδύλια

Εντολή για τη διενέργεια έρευνας για το προσφυγικό μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για κακοδιαχείριση των σχετικών κονδυλίων, έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου.

Ειδικότερα, η κυρία Δημητρίου έδωσε παραγγελία στην επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων Μαριάννα Ψαρουδάκη να διερευνήσει αν οι συγκεκριμένες καταγγελίες έχουν βάση και αν εάν στην υπόθεση έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Ήδη, μάλιστα η εισαγγελέας Ψαρουδάκη, ξεκίνησε να καλεί μάρτυρες μεταξύ αυτών τον αντιστράτηγο ε.α Ανδ.Ηλιόπουλο, διευθυντή της υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων.

Ο κ. Ηλιόπουλος σε συνέντευξη στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος" είχε παραδεχθεί πως υπήρχαν ενδείξεις για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων τόσο από τον κρατικό μηχανισμό που εμπλέκεται συμπεριλαμβανομένου του ΥΠΕΘΑ και άλλων φορέων, όσο και από ΜΚΟ οι οποίες διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους.

Ο ίδιος, που διηύθυνε τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά και τον Έβρο (Λέσβος, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω και φυλάκιο Έβρου), παρακινούσε μάλιστα τις αρμόδιες ευρωπαϊκές και ελληνικές Αρχές και τους Εισαγγελείς να αναζητήσουν στοιχεία και να προχωρήσουν σε εκτεταμένη έρευνα.

Πάντως από την πλευρά του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας είχε δηλώσει αμέσως μετά ότι προκειται για «ψεύδη» και πως «θα κινηθούν σε βάρος του οι δέουσες νομικές διαδικασίες για τα οσα ψευδώς αναφέρει».

lawandorder

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news