facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

«Γνώση και πρόθεση» διακρίνει η ΝΔ στη μεταβίβαση αρχαιολογικών χώρων

«H παραχώρηση κτιρίων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί μείζον ζήτημα που δεν πρόκειται να ξεχαστεί» δήλωσε η τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, παρά τη διαβεβαίωση του υπουργείου Πολιτισμού ότι «είναι νομικά αδύνατο να μεταβιβαστούν αρχαιολογικοί χώροι»

«Σε αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές μας ερωτήσεις, το υπουργείο Πολιτισμού αρνείται, ως όφειλε, να απαντήσει» επισήμανε η κ. Κεφαλογιάννη.

«Οι δηλώσεις "καλών προθέσεων", το "άδειασμα" της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας και οι γενικόλογες απαντήσεις του Υπουργείου Οικονομικών, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν τους φόβους μας ότι δεν υπήρξε αμέλεια, αλλά γνώση και πρόθεση» δήλωσε.

»Ωστόσο, η λύση σε αυτό το κρίσιμης σημασίας ζήτημα δεν δίνεται αφήνοντας κλειστή την Ακρόπολη και άλλους εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους.

Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθεί ότι το πολιτιστικό απόθεμα της χώρας δεν πωλείται. Τα μνημεία μας δεν αποτελούν αντικείμενο συναλλαγής. Ας κάνει άμεσα αυτό που επιτάσσει το Σύνταγμα».

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news