facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Αναβρασμός στο ΕΚΠΑ: Να αποχωρήσει ο Ρουβίκωνας από τη Φιλοσοφική ζητά η Πρυτανεία

Αναταραχή επικρατεί από το πρωί στην πανεπιστημιακή κοινότητα μετά την κίνηση ομάδας φοιτητών να εγκλωβίσουν στην αίθουσα της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ ομάδα πανεπιστημιακών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αντιδράσεις που προκαλεί η κατάληψη του Ρουβίκωνα στην Φιλοσοφική Σχολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα των φοιτητών ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και να μην υπάρξει απόφαση της Συγκλήτου κατά της παρουσίας του Ρουβίκωνα σε χώρο του κτηρίου της Φιλοσοφικής.

Μετά τον εγκλωβισμό των πανεπιστημιακών, οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του Ρουβίκωνα να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή.

«Η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών.

Εν τω μεταξύ, χθες με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, για να σταματήσουν οι καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων και να προστατευθεί το Πανεπιστήμιο από έκνομες ενέργειες, τονίζοντας ότι «τα πανεπιστήμια δεν είναι ξέφραγο αμπέλι».

Σε απόφασή της, τη Δευτέρα, η ΠΟΣΔΕΠ αναφέρει ότι το Πανεπιστήμιο δεν είναι χώρος για τέτοιου είδους δράσεις, ούτε ξέφραγο αμπέλι όπου κάθε «συλλογικότητα» θα αποκτά αυθαίρετα και ανενόχλητα στέγη καταλαμβάνοντας παράνομα χώρους.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news