facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Αύριο ξεκινά γεωτρήσεις ο «Πορθητής» -«Θα πάρουμε κι άλλο γεωτρύπανο», λέει ο Τούρκος υπ. Ενέργειας

Αύριο Τετάρτη θα ξεκινήσει τις γεωτρήσεις του το τουρκικό γεωτρύπανο Πορθητής περίπου 62 ν.μ. ανοικτά των ακτών της Αττάλειας εντός της ΑΟΖ της Τουρκίας.
Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντονμέζ στη διάρκεια τελετής το γεωτρύπανο θα κάνει δύο γεωτρήσεις ετησίως. Πρόσθεσε δε ότι η Άγκυρα βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση και δεύτερου γεωτρύπανου.
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ πάνω από 200 Τούρκοι και ξένοι ειδικοί θα εργάζονται στο σκάφος κατά τη γεώτρηση στο στόχο “Alanya 1”. Το μήκους 229 μέτρων σκάφος έχει ικανότητα γεώτρησης σε βάθος 12.192 μέτρων και η πρώτη γεώτρηση θα φθάσει σε βάθος 2.600 μέτρων.
Σύμφωνα πάντως με το sigmalive ο Πορθητής δεν έχει ακόμη αποπλεύσει από την Αττάλεια, όπως φαίνεται και από βίντεο του τουρκικού πρακτορείου IHA.

Κοντά στο τουρκικό γεωτρύπανο, εκτός από διάφορα σκάφη υποστήριξης φαίνεται να υπάρχουν και τουρκικά πολεμικά πλοία., όπως η φρεγάτα κλάσης Gabya, όπως διακρίνεται σε φωτογραφίες που ανέβασαν τα περασμένα 24ωρα Τούρκοι χρήστες του Τwitter.
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news