facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις γύρω από την Κύπρο -Θέλουμε δίκαιη μοιρασιά

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου διεμήνυσε ότι η Αγκυρα θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις γύρω από την Κύπρο, κάνοντας λόγο για «δίκαιη μοιρασιά» των φυσικών πόρων.

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει μονομερείς ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο. Θέλουμε να προστατέψουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκύπριων με πραγματικά βήματα», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, μιλώντας σε συμπόσιο στο πανεπιστήμιο της Αγκυρας, με τίτλο «Νόμος και πολιτική στην ανατολική Μεσόγειο».

«Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις γύρω από το νησί. Δεν προσπαθούμε να καβγαδίσουμε με κανέναν. Στόχος μας είναι η δίκαιη μοιρασιά των φυσικών πόρων. Ομως, όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα της Τουρκίας και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Β. Κύπρου” στην ανατολική Μεσόγειο», προειδοποίησε ο Τσαβούσογλου.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η Αγκυρα έχει κάνει προσπάθειες για την εξεύρεση λύσεων, για πολλά χρόνια. «Δεν έχει κανένα νόημα να καθίσει η Τουρκία στο τραπέζι για να ξεκινήσουν εκ νέου οι συζητήσεις. Χρειάζονται αποτελέσματα», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. «Χρειαζόμαστε μία πολιτική λύση μέσω της διπλωματίας και των ειρηνικών διαπραγματεύσεων», είπε ακόμη.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news