facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Νέα στοιχεία για τη φονική πυρκαγιά στην εισαγγελία από τη Ζ. Κωνσταντοπούλου

Νέα στοιχεία για τα όσα (δεν) έγιναν την 23η Ιουλίου στην Ανατολική Αττική οπότε και η εκδηλώθηκε η φονική πυρκαγιά που στοίχισε μέχρι στιγμής τη ζωή σε 99 συνανθρώπους μας, κατέθεσε σήμερα στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο υπεύθυνος στρατηγικής και επικοινωνίας του κόμματος Διαμαντής Καραναστάσης.

Ειδικότερα, η κυρία Κωνσταντοπούλου κατέθεσε σήμερα συμπληρωματική αναφορά στην εισαγγελία σε συνέχεια αυτής που είχε υποβάλει στις 6 Αυγούστου η ίδια και ο συνεργάτης της.

«Αυτό που έγινε στο Μάτι δεν ήταν ατύχημα. Ήταν έγκλημα. Ένα ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης. Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν, όπως και αυτοί που επιδιώκουν τη συγκάλυψη και την υπόθαλψη», ανέφερε σε δήλωσή της η κυρία Κωνσταντοπούλου μετά την κατάθεση της συμπληρωματικής αναφοράς.

Συγκεκριμένα, στα νέα στοιχεία που προσκόμισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας στην εισαγγελία περιλαμβάνονται:

-Πρωτότυπες και αδημοσίευτες μαγνητοσκοπήσεις του κ. Κωστή Σαββιδάκη από το λιμάνι της Ραφήνας, το βράδυ της τραγωδίας. Από αυτές προκύπτει, όπως υπογραμμίζει στην αναφορά της η κυρία Κωνσταντοπούλου, ότι ήδη από τις 23:05 το βράδυ, είχαν εναποτεθεί στο Λιμάνι, σε χώρο μακριά από τα τηλεοπτικά συνεργεία, δυο σοροί, που παρέμεναν εκεί επί δίωρο τουλάχιστον.

-Μαρτυρίες πολιτών που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή δόθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους,

-Δημοσιεύματα για τις πυρκαγιές της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου,

-Αναρτήσεις του Δήμου Αθηναίων για την εκκένωση της κατασκήνωσης και τη διάσωση των παιδιών, από τις οποίες προκύπτει ότι η εκκένωση της περιοχής από τις αρμόδιες αρχές με οργανωμένο τρόπο ήταν απολύτως εφικτή,

-Δημόσιες τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, των αρμόδιων υπουργών, της Περιφερειάρχη Αττικής, από τις οποίες προκύπτουν εναλλασσόμενα σενάρια συγκάλυψης και αντιμετάθεση ευθυνών.

Μάλιστα, η κυρία Κωνσταντοπούλου στη συμπληρωματική αναφορά της προς τον εισαγγελέα εκφράζει φόβους και ανησυχία «για τις παρεμβάσεις που επιχειρούνται στην έρευνα προκειμένου να αποσοβηθούν οι ευθύνες υψηλά ιστάμενων κυβερνητικών, αυτοδιοικητικών και επιχειρησιακών παραγόντων».

lawandorder

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news