facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Τσελέντης: Υπάρχει πιθανότητα ενεργοποίησης άλλων ενεργών ρηγμάτων

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι κάτοικοι της Ζακύνθου, καθώς ο σεισμός των 5,5 Ρίχτερ το απόγευμα της Τρίτης «δεν σημαίνει ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος των μετασεισμών», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών,  Άκης Τσελέντης.

"Η μέχρι τώρα κατανομή της μετασεισμικής δράσης είναι συγκεντρωμένη στη περιοχή του σεισμογόνου ρήγματος (που φτάνει τα 70Km!!!), ΝΔ της Ζακύνθου. Δεν παρατηρούμε καμία μετατόπιση της δράσης σε άλλη περιοχή αλλά χρειάζεται πολύ προσοχή γιατί η πιθανότητα ενεργοποίησης άλλων ενεργών ρηγμάτων λόγω του φαινομένου DOMINO δεν είναι μηδενική.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσελέντης τονίζει ότι αν και δεν έχει παρατηρηθεί «καμία μετατόπιση της δράσης σε άλλη περιοχή, χρειάζεται πολύ προσοχή γιατί η πιθανότητα ενεργοποίησης άλλων ενεργών ρηγμάτων λόγω του φαινομένου DOMINO δεν είναι μηδενική».
Το Γεωδυναμικό έχει ήδη εγκαταστήσει στην περιοχή 14 επιπλέον φορητά όργανα που αποστέλλουν σε πραγματικό χρόνο τις καταγραφές τους στο control room του Ινστιτούτου και συναξιολογούνται με τις μετρήσεις από τους μόνιμους σταθμούς μας.
Ο σημερινός μεγάλος μετασεισμός 5.5 ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΩΝ για το λόγο αυτό οι κάτοικοι να κατανοήσουν ότι για τους επόμενους μήνες θα βιώνουν μετασεισμούς και θα πρέπει να λαμβάνουν τα γνωστά μέτρα άρσης επικινδυνοτήτων στα σπίτια τους κλπ", έγραψε χαρακτηριστικά.
Δείτε την ανάρτηση:
real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news