facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Υπόθεση Παπαντωνίου: Οι ανακριτές ζητούν άνοιγμα των λογαριασμών σε Γαλλία, ΗΠΑ, Βέλγιο και Ολλανδία

Νέα στοιχεία για την τακτική που ακολουθούσε το ζεύγος Παπαντωνίου με στόχο, όπως προκύπτει, να μην έρθουν στο φως στοιχεία από τις καταθέσεις του στην Ελβετία έρχονται στο φως, ενώ την ίδια ώρα οι ανακριτές που ερευνούν την υπόθεση του πρώην υπουργού έχουν καταθέσει αιτήματα ώστε να ανοίξουν οι λογαριασμοί του στη Γαλλία, της οποίας ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι υπήκοος, στις ΗΠΑ, το Βέλγιο, την Κύπρο και την Ολλανδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές πέρα από την ανυπαρξία στοιχείων για τον τρόπο απόκτησης των χρημάτων που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του ζεύγους Παπαντωνίου, και την απολογία του επιχειρηματία Ανδρέα Μπαρδή, που φέρεται να κατέθεσε πως πράγματι ο ίδιος ήταν το πρόσωπο που έβγαζε τα λεφτά του Γιάννου Παπαντωνίου στην Ελβετία, στάθηκαν και σε ένα ακόμη στοιχείο που μέτρησε υπέρ της απόφασης για προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς του Γιάννου Παπαντωνίου στην απολογία του, στη δικογραφία υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του επιχείρησαν να μπλοκάρουν το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τους στην Ελβετία.

Ειδικότερα, το ζευγάρι εμφανίστηκε οικειοθελώς ενώπιον των ανακριτών τον Νοέμβριο του 2017 και τότε παρουσία του δικηγόρου φέρεται να υπέγραψε ότι δέχεται να αρθεί το τραπεζικό του απόρρητο για δύο λογαριασμούς στην Ελβετία και έναν ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Το έγγραφο της συναίνεσης εστάλη από τους Έλληνες ανακριτές στην Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Βέρνης. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν αργότερα, ότι η Σταυρούλα Κουράκου μέσω Ελβετού δικηγόρου, υποστήριξε ενώπιον των ελβετικών αρχών ότι η ίδια και ο σύζυγός της δεν παρείχαν την συναίνεση τους στους Έλληνες ανακριτές για άνοιγμα των λογαριασμών τους και παραπλανήθηκαν βάζοντας την υπογραφή τους χωρίς την παρουσία δικηγόρου.

Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύτιμα στοιχεία ήρθαν στα χέρια των αρχών από την εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ των υπαλλήλων της Ελβετικής τράπεζας και του επιχειρηματία ο οποίος φέρεται να έβγαλε τα χρήματα του ζεύγους στην Ελβετία. H ελβετική τράπεζα είχε κινητοποιηθεί καθώς τα ποσά που διακινήθηκαν μέσα από τους επίμαχους λογαριασμούς ήταν πολύ μεγάλα.

Εν τω μεταξύ οι Έλληνες ανακριτές, που αναμένουν την απάντηση της Βουλής για να δουν αν μπορούν να ασκήσουν δίωξη στον πρώην υπουργό και για δωροδοκία, θα επιχειρήσουν να πάρουν κατάθεση και από το πρώην στέλεχος της «Thales», Michel Josserand, o οποίος σε κατάθεσή του στους εισαγγελείς της Νίκαιας της Γαλλίας είχε μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το 2002 και στις αρχές του 2003 κλήθηκα να παρουσιάσω ένα σχέδιο για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Από εκείνη τη στιγμή πηγαινοερχόμουν συνέχεια στην Ελλάδα και είχα επαφές με τον Λ.Ρ., πρόεδρο της «Thales International» Ελλάδος. Εκείνος μου υπέδειξε ότι θα έπρεπε να προβλέψουμε μια προμήθεια 7% με 10% για τον υπουργό Άμυνας. Και μου υπέδειξε επίσης ότι και στην προηγούμενη αγορά των φρεγατών στην Ελλάδα είχε μεσολαβήσει συμφωνία με τον ίδιο τον υπουργό για την καταβολή των προμηθειών, χάρη στην οποία η εταιρεία «Thales» κέρδισε τον διαγωνισμό...».

Να σημειωθεί πως η εταιρεία «Thales» είναι αυτή από την οποία ο Γιάννος Παπαντωνίου έλαβε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, 3,8 εκατ. ελβετικά φράγκα προκειμένου να την επιλέξει για την αναβάθμιση έξι φρεγατών όταν ακόμη ο ίδιος ήταν υπουργός Άμυνας. Τα χρήματα αυτά είναι που βρέθηκαν από τους Έλληνες ανακριτές στις ελβετικές τράπεζες και οδήγησαν την περασμένη εβδομάδα στην προφυλάκιση του πρώην υπουργού και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου.

lawandorder

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news