facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Τραγωδία στο Μάτι: Οι καταθέσεις που δείχνουν τις ανακρίβειες για τη δράση Πυροσβεστικής

Καταθέσεις «φωτιά» για την Πυροσβεστική, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την τραγωδία στο Μάτι, αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Κατάθεση αντιπύραρχου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κάνει λόγο για ανακρίβειες σχετικά με τις τις κινήσεις οχημάτων και προσώπων που συμμετείχαν στην επιχείριση.
«Μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι η εν λόγω λίστα (οχήματα και πρόσωπα της πυροσβεστικής που έλαβαν μέρος στην πυρκαγιά στο Μάτι), ήταν ανακριβής» αναφέρει μεταξύ άλλων στην συμπληρωματική κατάθεση του ο αντιπύραρχος Ι. Κ, διοικητής Πυροσβεστικού Σταθμού των Αθηνών, στις 6 Αυγούστου 2018. Η κατάθεση αυτή, όπως σημειώνει η εφημερίδα, βρίσκεται ανάμεσα σε εκατοντάδες, που προκάλεσαν τον σχηματισμό άλλης δικογραφίας για το αδίκημα ψευδούς βεβαίωσης.
Ο αντιπύραρχος, αρχικά, είχε καταθέσει στις 31 Ιουλίου 2018 και έξι ημέρες μετά πέρασε αυθορμήτως την πόρτα του Εισαγγελέα  Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου για να καταθέσει συμπληρωματικά.
«Την 3/8/2018 και ημέρα Παρασκευή περί ώρα 21:00 δέχτηκα τηλεφώνημα από τον διοικητή πόλεως Αντιπύραρχο Παναγιωτόπουλο Νικόλαο από το κινητό του 69……… όπου με ενημέρωσε ότι κατόπιν του τότε Υπαρχηγού και νυν Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ματθαιόπουλου θα έπρεπε να ξεκινήσω να συντάσσω το δελτίο αγροτοδασικής πυρκαγιάς του Νταού Πεντέλης. Μου είπε επίσης να πάρω από το 199 ΕΣΚΕ τα στοιχεία των οχημάτων και όλων των ατόμων που επιχείρησαν στην πυρκαγιά. Δηλαδή το δελτίο στο οποίο καταγράφονται όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που κλήθηκαν να λάβουν μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Επικοινώνησα άμεσα με τον αξιωματικό επιχειρήσεων 199 ΕΣΚΕ και του ζήτησα για την επιτάχυνση της διαδικασίας να μου στείλει μέσω mail την εν λόγω λίστα. Η οποία και μου εστάλη την ίδια ημέρα και περί ώρα 22:15. Την εν λόγω λίστα την είδα την επόμενη ημέρα 4/8/2018 αφού ζήτησα να μου την εκτυπώσει η γραμματέας του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού όπου είμαι διοικητής. Μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι η εν λόγω λίστα ήταν ανακριβής. Για παράδειγμα στη λίστα που σας εγχειρίζω στον αύξοντα αριθμό 22 φαίνεται ότι ο Κ (ο αξιωματικός που περιπολεί στην Ν. Μάκρη) ενημερώνεται περί ώρα 17:14:54 για την πυρκαγιά την 23/7/2018 με άφιξη 17:14 την ίδια ημερομηνία, δηλαδή έφθασε νωρίτερα από ότι ενημερώθηκε» αναφέρει στην αρχή της κατάθεσή του ο αντπύραρχος.
«Στον αύξοντα αριθμό 104 της εν λόγω λίστας το πυροσβεστικό όχημα 3725 της πυροσβεστικής υπηρεσίας Φλώρινας ενημερώθηκε περί ώρα 06:40:41 την 28/7/2018 και αποδεσμεύτηκε περί ώρα 06:40 την ίδια ημερομηνία, δηλαδή αποδεσμεύτηκε νωρίτερα από ότι ενημερώθηκε. Στον αύξοντα αριθμό 30 ο Άρης (δηλαδή ο Διοικητής Ανατολικής Αττικής Χιώνης Χαράλαμπος) ενημερώθηκε 17:34:00 στην 23-7-2018 ενώ το αληθές είναι ότι είχε άποψη για την πυρκαγια 16:50»
, προσθέτει.
Παράλληλα, σε άλλο ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» υπογραμμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της φωτιάς κανένας φορέας δεν ενημέρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας. «Κανένας φορέας δεν είχε αποστείλει ενημερωτικό για την υψηλή πιθανότητα φωτιάς, και κανένας φορέας δεν ζήτησε από το Λιμενικό το αυτονόητο: την αποσυμφόρηση της Φλέμιγκ, βασικής οδικής αρτηρίας της περιοχής, που ξεκινά από το λιμάνι και φτάνει στη λεωφόρο Δημοκρατίας και λεωφόρο Μαραθώνος, τους  δρόμους διαφυγής των χιλιάδων κατοίκων από το Μάτι και το Νέο Βουτζά» σημειώνει η εφημερίδα επικαλούμενη την κατάθεση του Λιμενάρχη Ραφήνας. 
Σε ερώτηση του εισαγγελικού λειτουργού: «Λάβατε κάποια εντολή από κάποιο συντονιστικό κέντρο για να έρθετε σε επικοινωνία με την τροχαία για την αποσυμφόρηση της Φλέμιγκ προκειμένου να μην επιβαρύνεται περαιτέρω το συγκεκριμένο  μέτωπο», ο Λιμενάρχης απαντά: «Οχι».
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news