facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Θεοδωράκης: Δεν υπάρχει διακυβέρνηση που να εγγυάται στους επενδυτές μια σταθερή πορεία

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τους επόμενους μήνες θα επιβεβαιωθεί εμφανώς πως υπάρχει μια κρίσιμη μάζα πολιτών που θεωρεί χρήσιμο το Ποτάμι στην επόμενη Βουλή.

Μιλώντας στο «Ράδιο Κρήτη» για τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Ποτάμι, επεσήμανε τις δυνατότητές του κι επανέλαβε ότι θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία επικαλούμενος τα ευρήματα πρόσφατης δημοσκόπησης ανάμεσα στους Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό, λόγω της κρίσης, και ανέδειξαν το Ποτάμι ως τρίτο κόμμα. «Αυτό είναι δύσκολο να το καταφέρουμε και μέσα στην Ελλάδα, αλλά για τα δύσκολα μπήκαμε στη Βουλή» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Μιλώντας για την κατάσταση της οικονομίας, τόνισε χαρακτηριστικά: «Φοβάμαι ότι εμείς θα πάρουμε το Νόμπελ της αναξιοπιστίας. Δεν υπάρχει μια διακυβέρνηση που να εγγυάται στους επενδυτές μια σταθερή πορεία. Σε όλα κάνουμε μπρος πίσω. Ένα βήμα μπρος, δύο πίσω. Όλα γυρνούν τη χώρα στο κακό της παρελθόν. Αυτή η χώρα παλεύει με την ουρά του παρελθόντος. Δεν παλεύει για να φθάσουμε στο μέλλον, για να πάμε μπροστά. Η δική μου απάντηση και του Ποταμιού, που είναι και απάντηση ενός ολόκληρου σκεπτόμενου κόσμου της οικονομίας, είναι ότι πρέπει να φύγει η οικονομία από τη διαμάχη "φταίω εγώ - φταις εσύ", να άρουμε κάποια εμπόδια από το δρόμο, να αφήσουμε τους ανθρώπους να επενδύσουν.

Το θέμα της γραφειοκρατίας και των φόρων είναι εθνικές υποθέσεις. Εάν δεν υπάρξουν απαντήσεις σε αυτό, η πολιτικολογία δεν θα βοηθήσει» τόνισε.

«Συνέχεια διχαζόμαστε και ψάχνουμε αφορμές για να μπούμε σε μικρούς εμφυλίους και όχι για να λύσουμε τα προβλήματα. Στην καθημερινή πολιτική αυτός που έχει την ευθύνη για τη συνεννόηση ή για τη μη συνεννόηση είναι αυτός που έχει τα ηνία. Αυτή τη στιγμή την ευθύνη την έχουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ερωτηθείς σχετικά με το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ και τις περαιτέρω εξελίξεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε πως «πρέπει πρώτα να καταλήξει η ΠΓΔΜ τι θέλει να κάνει. Αν είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν τον ευρωπαϊκό τους δρόμο, τότε κι εμείς θα είμαστε εδώ να βοηθήσουμε αυτή την ευρωπαϊκή τους οδό. Γιατί πρέπει να το κάνουμε. Δεν πρέπει να είναι τρίτος κόσμος. Δεν πρέπει να βαλκανοποιήσουμε τα Βαλκάνια. Εμείς πρέπει να είμαστε συμπαραστάτες. Πιστεύω ότι είναι η ωφέλιμη πατριωτική πολιτική» κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

ΑΠΕ/euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news