facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Απίστευτη δήλωση Γαβρόγλου: Ο Ρουβίκωνας είναι σαν... μαθητής που αντιγράφει

Με έναν... μαθητή που πιάστηκε εν ώρα αντιγραφής συνέκρινε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου τον Ρουβίκωνα, με αφορμή την κατάληψη χώρου στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Γαβρόγου ανέφερε ότι ο Ρουβίκωνας είναι σαν «μαθητής που πιάνεται να αντιγράφει». Την ίδια ώρα, όσους θεωρούν ότι χρειάζεται παρέμβαση της αστυνομίας στη Φιλοσοφική, είναι σαν «τον πατέρα που λέει στο παιδί θα φωνάξω τον “μπαμπούλα”».

Σχολιάζοντας τα γεγονότα στη Φιλοσοφική, ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε στο ραδιόφωνο «News247» ότι «πρέπει πρώτα η πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει για το τι πρέπει να γίνει. Η ΝΔ να κοιτάξει τη δουλειά της. Αν πιάσεις έναν μαθητή να αντιγράφει, τι θα κάνεις, θα του μηδενίσεις αμέσως το γραπτό του; Το τυπικό είναι αυτό. Αλλά θα πρέπει να δεις γιατί το κάνει αυτό. Να μιλάς με αυτό το παιδί. Η πανεπιστημιακή και η σχολική ζωή είναι μια πολύ σύνθετη ζωή, πόσο μάλλον που έχουμε να κάνουμε και με ενήλικες και με διδάσκοντες που έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς τη ζωή και τον κόσμο».

Την ίδια ώρα, θεωρεί ότι οι κραυγές που ακούγονται για να έρθει η αστυνομία, είναι για να μη συζητηθεί το πρόβλημα. «Έχετε δει εσείς καμία πρόταση από τα άλλα κόμματα; Έχετε δει άλλη πρόταση πέρα από το να λέει να μπει η αστυνομία; Εκτός εάν θεωρούμε ότι όλα μπορεί να τα λύσει η αστυνομία», σημείωσε.

Ο κ. Γαβρόγλου μάλιστα κατηγόρησε το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, διότι καλούσε την Πολιτεία να παρέμβει στη Φιλοσοφική Σχολή. Ο κ. Γαβρόγλου εκτιμά ότι με αυτό τον τρόπο η Σύνοδος υπονόμευσε τη ηγεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Εδώ έχουμε αυτούς που αποκαλούνται οργάνωση «Ρουβίκωνα» οι οποίοι κατέλαβαν ένα χώρο. Έχουμε τις διεργασίες μέσα στο Πανεπιστήμιο για να πεισθούν να φύγουν από τη Φιλοσοφική. Έρχεται η Σύνοδος Πρυτάνεων και βγάζει μια ανακοίνωση η οποία ουσιαστικά υπονομεύει τις προσπάθειες των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών» είπε.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news