facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Χριστοδουλοπούλου: Προετοιμάζουμε εναλλακτικές λύσεις για μία πιθανή απόσυρση Καμμένου

Σε συνέχεια των επικρίσεων που ακούστηκαν το Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πάνο Καμμένο η Τασία Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει εναλλακτικές λύσεις για το ενδεχόμενο απόσυρσης των ΑΝΕΛ από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε: «Δεν θα έλεγα ότι έχει κλείσει» τον κύκλο της η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πρόσθεσε πως «η συμφωνία το 2015 ήταν σε σχέση με τα οικονομικά και τα ζητήματα του μνημονίου. Στο διάστημα που μεσολάβησε, πολλές φορές ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ διαχώρισαν τη θέση τους σε ζητήματα κοινωνικά, πολιτικά, θεσμικών αλλαγών που εμείς θεωρούσαμε ότι πρέπει να γίνουν. Δεν μας απασχόλησε ποτέ, ξέραμε πού κινούνται οι ΑΝΕΛ. Αυτό που μας προβλημάτισε είναι ότι ενώ ο κ. Καμμένος πήγε στην Αμερική ως υπουργός Άμυνας, εξέθεσε προσωπικές απόψεις. Αυτό ήταν πραγματικά ανορθόδοξο, άκομψο και προβληματικό, σχεδόν όλα τα μέλη της ΚΕ το αναγνώρισαν ως τέτοιο».

«Πρέπει να κρατήσουμε ότι ο κ. Καμμένος και τα στελέχη του λένε ότι δεν θα συμμετάσχουν στην πρόταση μομφής που έχει εξαγγείλει ότι θα καταθέσει η ΝΔ. Αυτό είναι το σημαντικό για εμάς αυτή την περίοδο μετά τα μνημόνια, που θέλουμε να θέσουμε τις βάσεις που θα σταθεροποιήσουν και ολοκληρώσουν τις αλλαγές που έχουμε ξεκινήσει», υπογράμμισε μιλώντας «Στο Κόκκινο».

Αποκάλυψε ακόμα πως «προετοιμάζουμε εναλλακτικές λύσεις» για μία πιθανή απόσυρση Καμμένου από την κυβερνητική συνεργασία, που «πάντα προκύπτουν μέσα από την τήρηση του Συντάγματος, είτε άλλες πλειοψηφίες είτε κυβερνήσεις ανοχής. Η πολιτική δεν έχει αδιέξοδα, αρκεί να υπάρχει η βούληση από τον βασικό εταίρο, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Θυμίζουμε πως στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Φίλης χαρακτήρισε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας «καρικατούρα του Σαλβίνι».

Επίσης, ο βουλευτής Τρικάλων, Σάκης Παπαδόπουλος, ανέφερε πως, «όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνολαϊκισμό, δεν γίνεται να μην βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα ή του συνεταίρου. Δεν μπορούμε να πάμε να εξαντλήσουμε τη λήξη της θητείας μας, χωρίς να έχουμε ξεκαθαρίσει με ποιον και γιατί. Γιατί με τον Πανό Καμμένο να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο δεν μπορούμε, με την πολιτική των ΑΝΕΛ και μετά το άδειασμα που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα».

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news