facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Γεωργαντάς στο «Ακραίως»: Τα χρήματα κατατέθηκαν στο λογαριασμό του αντιπροέδρου του Ζάεφ

Στην καταγγελία ότι τα χρήματα από την εξαγορά της σκοπιανής EDS από τη ΔΕΗ «κατατέθηκαν στον προσωπικό λογαριασμό του αντιπροέδρου του Ζάεφ» προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

«Καταρχήν, μια πρώτη παράμετρος είναι ότι η σκοπιανή EDS δεν είναι εταιρεία παραγωγής ρεύματος, αλλά πώλησης. Εγώ αν ήμουν στη θέση τους θα έδινα τρία πράγματα στη δημοσιότητα: την αξιολόγηση που προκρίνει την εξαγορά ως ωφέλιμη, τη συμφωνία, και το που κατατέθηκαν τα χρήματα, στην εταιρεία, ή στον αντιπρόεδρο. Εμείς λέμε ότι κατατέθηκαν στον προσωπικό λογαριασμό του αντιπροέδρου του Ζάεφ και ότι οι εκθέσεις αξιολόγησης δεν υπάρχουν. Ας δώσουν τα τρία έγγραφα, για να ζητήσουμε και συγγνώμη δημοσίως. Αφού δεν τα εμφανίζουν, ευλόγως υπάρχουν τα ερωτήματα. Άλλα λέει η ΔΕΗ και άλλα ο κ. Σταθάκης» τόνισε ο κ. Γεωργαντάς και σημείωσε: «η πώληση συμπίπτει χρονικά με το μεγάλο μας εθνικό ζήτημα και δημιουργούνται πολλές απορίες».

Ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς όπως ισχυρίστηκε: «Το μεγάλο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία θα γίνει η αδυναμία της ΔΕΗ να ανταπεξέλθει. Έχει απαξιωθεί πλήρως η ΔΕΗ, δεν ξέρω γιατί επιβραβεύτηκε ο διευθύνων σύμβουλος, με παράταση της θητείας τους. Πως αξιολογήθηκε ως θετική η παρουσία του. Η ΔΕΗ καταρρέει. Πρόκειται για βόμβα που θα σκάσει στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης δυστυχώς».

Ο κ. Γεωργαντάς εξέφρασε την ανησυχία του για την πρόταση του Π. Καμμένου για Βαλκανική Συμμαχία: «Όταν ακούω από τον Έλληνα υπουργό Άμυνας περί Βαλκανική Συμμαχίας απέναντι στη Ρωσία, όταν ο κ. Τσίπρας πάει να συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο, η παραδοξότητα αυτή ξεπερνάει κάθε όριο και γίνεται επικίνδυνη. Θεωρώ ότι όλα όσα κάνει ο κ. Καμμένος είναι σε συμφωνία με τον κ. Τσίπρα. Έχουν διανεμηθεί οι ρόλοι».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργαντάς σχολίασε και το σημερινό δημοσίευμα των New York Times, που κάνει λόγο για δωροδοκία από τον κ. Σαββίδη, ώστε να αποτύχει το δημοψήφισμα των Σκοπίων και το συσχετίζει με την απέλαση των Ρώσων διπλωματών. «Δεν μπορώ να υιοθετήσω δημοσίευμα. Ωστόσο, πράγματι για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών δεν δόθηκαν επακριβείς απαντήσεις. Είναι θολό το τοπίο. Έμμεσα οδηγηθήκαμε σε αυτό το συμπέρασμα. Ας απαντήσει τώρα η κυβέρνηση για να διαψευστούν όλα αυτά αν, μπορούν να διαψευστούν».

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news