facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Διοικητής νοσοκομείου Καβάλας σε εργαζόμενους: «Σε Πολάκη - Ξανθό οφείλετε ότι θα έχετε δουλειά»

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά τέσσερις φορές υπενθύμισε στους εργαζόμενους του νοσοκομείου ότι χρωστούν ευγνωμοσύνη στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη, για το γεγονός ότι θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά. Μάλιστα με εκφράσεις όπως «μη βγάζετε την ουρά σας απ΄ έξω», ούτε λίγο ούτε πολύ τους ζήτησε να κάνουν προπαγάνδα υπέρ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, στις βόλτες τους στην πόλη, στις δημόσιες ή προσωπικές συζητήσεις τους.

Ο άνθρωπος που έκανε κομματικό κήρυγμα και στην ουσία ομολόγησε δημοσίως ότι οι σημερινοί εργαζόμενοι είναι όμηροι της κυβέρνησης και των πολιτικών επιλογών της, είναι ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας Αναστάσιος Καρασαβόγλου. Σε συνάντηση που συγκάλεσε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου την περασμένη Τρίτη με το προσωπικό που εργάζεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου όπως καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι και φύλακες, ο κ. Καρασαβόγλου τους ενημέρωσε για τη διαδικασία ανανέωσης των συμβάσεών τους που λήγουν στο τέλος του χρόνου.

Οι περίπου 80 συμβασιούχοι άκουγαν τον διοικητή του νοσοκομείου με έκδηλη αγωνία για το αν θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά. Είναι συμβασιούχοι που το Δεκέμβριο θα συμπληρώσουν 24 μήνες εργασίας και σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο, θα είχαν το δικαίωμα να καταθέσουν και πάλι αίτηση, τρεις μήνες μετά τη λήξη της σύμβασης. Όμως χάρη σε νόμο της κυβέρνησης, τους δίνεται η δυνατότητα να το πράξουν από τη στιγμή που θα δημοσιευθεί η προκήρυξη και επομένως να μη χάσουν ούτε ένα μεροκάματο, σε περίπτωση φυσικά που ανανεωθεί η σύμβασή τους.

«Το ότι μπορείτε να και είστε πάλι υποψήφιοι, μπορείτε να υποβάλετε δηλαδή και πάλι την αίτησή σας και άρα χωρίς διακοπή να απασχοληθείτε, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην πολιτική απόφαση της πολιτικής υγείας του υπουργείου Υγείας. Στον Ξανθό και στον Πολάκη δηλαδή. Δεν μου αρέσει να μιλώ έτσι, αλλά αυτό είναι. Και οποιοσδήποτε γύρω γύρω σας λέει κάτι διαφορετικό, σας λέει μπούρδες. Μπούρδες σας λέει. Το ότι μπορείτε να είστε υποψήφιοι τώρα πάλι και θα είστε μαζί μας το Δεκέμβριο, πάλι θα συνεργαστούμε, το οφείλετε στον Πολάκη και στον Ξανθό και σε κανέναν άλλο. Το λέω αυτό γιατί επιτέλους θα πρέπει να λέμε και ορισμένα πράγματα με το όνομά τους. Θα πρέπει να τα λέμε και σε όποιον αρέσει» ακούγεται να λέει ο διοικητής του νοσοκομείου Καβαλάς, ενώ στο τέλος χτυπάει και το χέρι στο τραπέζι για να δώσει έμφαση.



Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, όσοι ήδη εργάζονται στο νοσοκομείο, θα συμμετάσχουν στη νέα διαγωνιστική διαδικασία με αυξημένη μοριοδότηση. Αυτό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από όσους καταθέτουν αίτηση για πρώτη φορά και οι οποίοι τονίζουν ότι δικαίωμα στην εργασία έχουν όλοι. Κάτι που ο διοικητής του νοσοκομείου υπενθυμίζει στους σημερινούς συμβασιούχους, λέγοντάς τους μάλιστα ότι «όλα θα πάνε καλά» και πως το Δεκέμβριο θα έχουν και πάλι δουλειά. Χάρη φυσικά στους υπουργούς Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη. «Εμείς διασφαλίσαμε στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, ότι εσείς που απασχολήστε ήδη εδώ μέσα, θα πριμοδοτηθείτε. Επιπροσθέτως και επιπλέον συγκριτικά προς όλους τους υπολοίπους που δεν είναι αυτή τη στιγμή που συζητάμε εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Θα πριμοδοτηθείτε και θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά. και θα είμαστε και το Δεκέμβριο πάλι μαζί (σ.σ. το λέει δύο φορές). Νομίζω ότι αυτό πρέπει επίσης να το αναγνωρίσουμε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας διότι πάλι αυτό, ο Ξανθός και ο Πολάκης δηλαδή ήταν αυτοί που έθεσαν ως στοιχείο της διαγωνιστικής διαδικασίας δια μεσώ ΑΣΕΠ ότι πρέπει να πριμοδοτούνται αυτοί που απασχολούνται ήδη» ακούγεται να λέει ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας προς τους συμβασιούχους.

Το θράσος ξεχειλίζει, όταν ο διοικητής του νοσοκομείου απαιτεί από τους συμβασιούχους εργαζομένους των 700 ευρώ να διαλαλούν όπου βρεθούν το «δώρο» που τους κάνει η κυβέρνηση, δηλαδή το δικαίωμα στην εργασία. «Θέλω να σας ακούω να το λέτε σε κουβέντες που κάνετε έξω» τους τονίζει ο διοικητής, με τους εργαζομένους να μην πιστεύουν στα αυτιά τους, αλλά και κανέναν να μην αντιδρά υπό το φόβο της ανεργίας. «Και θέλω να μας στηρίξετε στη δημόσια κουβέντα που γίνεται έξω, αυτά που ακούμε απ έξω, ότι στο νοσοκομείο φέρνουν τους ίδιους και μόνο τους ίδιους και αποκλείουν όλους τους υπολοίπους. Θέλω να μας στηρίξετε σε αυτό. Μην αφήνετε σε εμάς να τραβάμε όλο αυτόν το Γολγοθά των επιχειρημάτων, ότι συνειδητά επιλέγουμε να απασχολήσουμε το προσωπικό που ήδη έχουμε. Και να τρώμε ξύλο από τους έξω (σ.σ. το λέει δύο φορές). Μα πολύ ξύλο, ανελέητο ξύλο. “Γιατί ρε δεν ανοίγετε τη διαδικασία” μας λένε , “μόνο αυτοί είναι, δεν υπάρχουν άλλοι, δεν έχουν άλλοι ανάγκες, δεν πρέπει να ανοίξει αυτή η ιστορία να είναι πιο δίκαιη η διαγωνιστική διαδικασία να μπορούν να συμμετέχουν όλοι;”. Εμείς παίρνουμε συνειδητά αυτό το βάρος της επιλογής μας, να πριμοδοτήσουμε εσάς, αλλά σε αυτή την κουβέντα και σε αυτό το δημόσιο διάλογο θέλουμε να μας στηρίξετε κι ολας, μη βγάζετε την ουρά σας απ έξω. Και θέλω να σας ακούω, σε κουβέντες που θα κάνετε έξω, στην πόλη, στους φίλους , αν σας ρωτήσουν, ναι έτσι πρέπει να γίνει για αυτό και για αυτό το λόγο. Και όχι να πληρώνουμε εμείς τη νύφη συνέχεια να είμαστε εμείς στο ζόρι. Θέλουμε να μας βοηθήσετε σε αυτή την υπόθεση».



Το ηχητικό απόσπασμα από την ενημέρωση των συμβασιούχων στο νοσοκομείο Καβάλας,  έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και τον διοικητή για προπαγάνδα. «Με τσαμπουκά τους λέει ότι χρωστάνε υποχρέωση στον Πολάκη – Ξανθό. Δεν έχουμε να κάνουμε με κυβέρνηση που σέβεται το δικαίωμα στην εργασία των πολιτών. Ο Πολάκης έχει ξαμολήσει τους Διοικητές των Νοσοκομείων να κάνουν προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και του ιδίου. Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας κάλεσε σε συγκέντρωση στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου το Συμβασιούχο προσωπικό (πρώην εργολαβικό). Ο τρόπος που μίλησε στους εργαζόμενους δείχνει το ύφος και ήθος τους “πρώτης φοράς αριστερής κυβέρνησης”. Με απύθμενο θράσος και τσαμπουκά τους λέει και ξαναλέει φωνάζοντας ότι χρωστάνε στον Πολάκη και τον Ξανθό. Τους πουλάει τσαμπουκά αν και χάνουν τη δουλειά τους επειδή έληξε η σύμβασή τους. Τους εκμαυλίζει με το δικαίωμα που έχουν να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση στη νέα προκήρυξη που θα εκδοθεί. Κτυπάει το χέρι στο τραπέζι, φωνάζει ότι πρέπει να οφείλουν στον Πολάκη – Ξανθό. Δημόσιος λειτουργός ΣΥΡΙΖΑ. ΟΜΗΡΙΑ του συμβασιούχου προσωπικού. Όλα για να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news