facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

«Πράσινο φως» από την επιτροπής της Βουλής της πΓΔΜ στην πρόταση Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση

Εγκρίθηκε από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της πΓΔΜ η πρόταση Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΙΑ, τα μέλη της επιτροπής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, υιοθέτησαν με 10 ψήφους «υπέρ» και 7 «κατά», την πρόταση της κυβέρνησης για συνταγματικές τροποποιήσεις, οι οποίες συνδέονται με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή ανέθεσε στην κυβέρνηση να συντάξει και να υποβάλει στη Βουλή, εντός 15 ημερών, τις σχετικές συνταγματικές αλλαγές.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ ζήτησε για μια ακόμη φορά από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να στηρίξουν τις συνταγματικές αλλαγές, καθώς διακυβεύεται το μέλλον της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων της Βουλής των Σκοπίων για το Σκοπιανό, ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε πως «όλα έχουν ειπωθεί αλλά το ερώτημα είναι αν μπορέσουμε να επιτύχουμε συναίνεση για την προσπάθεια της πΓΔΜ να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή ένωση και το ΝΑΤΟ, το μόνο θέμα που ενώνει τη χώρα».

«Το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε με τις προσδοκίες μας για την Ε.,Ε. και το ΝΑΤΟ εάν χάσουμε αυτή την ευκαιρία», είπε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Ο εκπρόσωπος της κυβερνητικής συμμαχίας, Γκόραν Μισόβσκι είχε καλέσει και αυτός τους βουλευτές του VMRO-DPMNE να στηρίξουν τις συνταγματικές αλλαγές που προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Δεν θέλω να πιστέψω ότι οι βουλευτές του VMRO-DPMNE δεν θα ψηφίσουν τις συνταγματικές αλλαγές την Δευτέρα», είπε ο Γκόραν Μισόβσκι.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της βουλής της πΓΔΜ, θα ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news