facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Νέα αίτηση ακύρωσης του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για τους δικαστικούς υπαλλήλους

Νέα αίτηση κατά του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ πρόσληψη 404 δικαστικών υπαλλήλων κατατέθηκε στα Διοικητικά Δικαστήρια. Η νέα αίτηση ακύρωσης που κατατέθηκε από 50 υποψηφίους στρέφεται κατά του οριστικού πίνακα διορισθέντων.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν στην αίτησή τους πως ο πίνακας διορισθέντων καταρτίστηκε «κατά παράβαση των αρχών της νομιμότητας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ισότητας, δεδομένου ότι οι διοριστέοι επιλέγησαν βάσει μιας άνισης, αναξιοκρατικής και άνευ κριτηρίων διαδικασίας μοριοδοτήσεως με το πριμ της συνάφειας».

Υπενθυμίζεται πως ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει «παγώσει» προσωρινά με δικαστική απόφαση, η οποία εκδόθηκε κατόπιν προσφυγής τριών άλλων υποψηφίων.

Οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι, μεταξύ άλλων, στη σχετική αίτηση που κατέθεσαν στη Δικαιοσύνη και η οποία έγινε δεκτή υποστήριζαν: «ΤΟ ΑΣΕΠ εν μέσω διαγωνισμού, παντελώς αδιαφανώς και αυθαιρέτως άλλαξε άποψη για τον τρόπο που αξιολόγησε την συνάφεια των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών των υποψηφίων και την προϋπηρεσία τους, με αποτέλεσμα να βρεθούν διοριστέοι υποψήφιοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά από θετικές επιστήμες και να αποκλειστούν υποψήφιοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά από φιλοσοφικές και ανθρωπιστικές επιστήμες. Συμμετέχοντες δηλαδή που οι σπουδές τους είχαν σαφώς μεγαλύτερη συνάφεια με το αντικείμενο της εργασίας».

lawandorder

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news