facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Η Ένωση Κεντρώων θα προσέλθει στον διάλογο για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Η Ένωση Κεντρώων θα προσέλθει με διάθεση να συμβάλλει στον διάλογο για την αναθεώρηση του Συντάγματος», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης, Βασίλης Λεβέντης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στο ραδιόφωνο News 247, τόνισε ότι στον διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να συζητηθούν τα ουσιώδη και όχι τα ανούσια θέματα, ενώ κατέθεσε πρόταση να προΐσταται εισαγγελικός λειτουργός δια κληρώσεως από το σώμα δικαστών εισαγγελέων, για έλεγχο των προμηθειών του Δημοσίου, οι οποίες ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, προσθέτοντας πως «έτσι δεν θα μπορεί κανείς να βάλει το χέρι στο μέλι και θα είχαμε αποφύγει και τα σκάνδαλα του παρελθόντος των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Σχετικά με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές έτσι ώστε να μην παραγράφονται αδικήματα με την παρέλευση δεκαετίας.

Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπογράμμισε ότι πρέπει να παραμείνει ως έχει, καθώς «θα πρέπει να εκλέγεται συναινετικά, με πλειοψηφία πάνω από 180 βουλευτές».

Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή του με την άποψη να ψηφιστούν όλες τις προτάσεις και των δυο κομμάτων «και μετά η νέα Βουλή με πλειοψηφία απλή των 151 βουλευτών, να τα αλλάξει όλα», λέγοντας ότι «αυτό λέγεται πολιτική ασυδοσία και θυμίζει δικτατορία».

Ερωτηθείς για την περίοδο πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη και τα σκάνδαλα, ο κ. Λεβέντης ανέφερε: «Ο κ. Σημίτης είναι σοβαρός άνθρωπος και έντιμος. Δεν έχω στοιχεία για το αντίθετο. Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι το περιβάλλον των προσώπων που τον περιστοίχιζαν έκανε αίσχη. Γι΄ αυτό τον λόγο επιμένω ότι θα πρέπει να θεσμοθετήσουμε ένα σοβαρό πλαίσιο ελέγχου που αφορά τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα».

sofokleousin

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news