facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Βουλγαρία: Όλα τα βιβλία ιστορίας των Σκοπίων πρέπει να αλλάξουν!

Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, αποκάλυψε, ότι στο βουλγαρικό τμήμα της Κοινής Επιτροπής με την πΓΔΜ για τα ιστορικά και εκπαιδευτικά θέματα, υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις, για τα σχολικά βιβλία της ιστορίας της χώρας αυτής και σχεδόν κανένα βιβλίο δεν θα πρέπει να παραμείνει ως έχει.

«Η επιτροπή εργάζεται πολύ εντατικά κάθε μήνα για να παύσει η διαστρέβλωση της ιστορίας καθώς και η καταπίεση σε άτομα με βουλγαρική συνείδηση στην πΓΔΜ. Το έργο της Επιτροπής δεν βαίνει ομαλά. Πρέπει να γίνει μια επισκόπηση όλων των βιβλίων. Από τα πρώτα βιβλία που λάβαμε, η επιτροπή μας έδωσε πάνω από 30 σελίδες αλλαγών που πρέπει να γίνουν μόνο σε αυτά!

»Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα βιβλίο για το οποίο δεν έχουμε αντιρρήσεις. Υπάρχουν πράγματα που μας ενοχλούν πάρα πολύ, πιστεύω τόσο εμάς, όσο την Ελλάδα, όπως ότι η 'Μακεδονία' είναι μεγάλη και ότι η Βουλγαρία και η Ελλάδα κατέχουν τμήματά της, ότι είμαστε,δηλαδή, κατακτητές!

»Τέτοιες ιδέες, είναι σαφώς προκατειλημμένες και με τον τρόπο αυτό διασύρουν τη Βουλγαρία ως γείτονα», δήλωσε η αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης σε συνέντευξή της στο εθνικό κανάλι της Βουλγαρίας (btv).

“Η ιστορία πρέπει να είναι ο δάσκαλός μας και όχι η φυλακή μας. Πρέπει να διδάξουμε στη νεότερη γενιά για την ιστορία όπως πραγματικά είναι. Εάν την παραποιήσουμε, δεν θα μπορέσουμε να διδαχθούμε από τα λάθη. Αυτοί τώρα που διδάσκονται αυτά, θα γίνουν κάποια ημέρα πολιτικοί, υπουργοί, αξιωματούχοι. Αν διδαχθούν μια διαστρεβλωμένη ιστορία, μια ιστορία που δεν έχει συμβεί, πως θα γίνουν άξιοι ηγέτες, γιατροί, επιστήμονες», πρόσθεσε η επικεφαλής της βουλγαρικής διπλωματίας.

echedoros-a

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news