facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Προθεσμία στους κληθέντες για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι – Δεν εμφανίστηκαν Δούρου και Ψινάκης

Στον δικηγόρο της έδωσε εντολή η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου να εμφανιστεί στον εισαγγελέα και να πάρει προθεσμία για τις ανωμοτί εξηγήσεις της για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι. Την ίδια τακτική ακολούθησαν κι άλλα πρόσωπα που έχουν κληθεί ως ύποπτα για την τέλεση ενδεχόμενων ποινικών αδικημάτων.

Ο κατάλογος των υπόπτων είναι ακόμα μεγαλύτερος από αυτόν που αρχικά είχε διαρρεύσει. Όσοι αιρετοί ή κρατικοί υπάλληλοι έχουν κληθεί για ανωμοτί εξηγήσεις είναι περίπου 30. Εκτός από τους 21 που έχουν κληθεί από τους 3 εισαγγελείς που διενεργούν την προκαταρκτική εξέταση, περίπου οκτώ αξιωματικοί από το Λιμενικό και το Στρατό θα δώσουν, λόγω ιδιότητας, τις εξηγήσεις τους στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου και του Στρατοδικείου.

Παίρνουν προθεσμία
Στην Εισαγγελία, προθεσμίες για το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη λαμβάνουν από το πρωί οι 21 ύποπτοι. Κάποιοι εμφανίστηκαν αυτοπροσώπως ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ άλλοι επέλεξαν να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμίες μέσω των δικηγόρων τους.

Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου έλαβε προθεσμία για τις 8 Νοεμβρίου μέσω του συνηγόρου της ενώ ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, που επίσης δεν προσήλθε ενώπιον των εισαγγελέων, πήρε προθεσμία για τις 7 Νοεμβρίου.

Ο συνήγορος του Αλ. Λυκουρέζος δήλωσε: «Είναι πολύ πρόωρο να κάνει κανείς μία δηλωση για την υπόθεση. Θα λάβουμε τη δικογραφία, θα τη μελετήσουμε και θα τη αξιολογήσουμε. Καμια θεση δεν διατυπώνεται, αν δεν μελετηθεί πρώτα το υλικό της δικογραφίας.»

Αυτοπροσώπως εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Πικερμίου-Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς ο οποίος βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε: «Αισθανόμαστε ότι κάναμε ότι έπρεπε να κάνουμε πριν και μετά την πυρκαγιά. Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας και στη δικαιοσύνη ώστε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.»

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news