facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

ΕΛ.ΑΣ: Από σήμερα «ΠΕΡΣΕΑΣ» - Τι είναι το Πρόγραμμα Εμφανούς Αστυνόμευσης

Το πρόγραμμα «ΠΕΡΣΕΑΣ», του οποίου η παρουσίαση έγινε σήμερα, εφαρμόζεται στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπονήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.
Τι είναι
Ο «ΠΕΡΣΕΑΣ» περιλαμβάνει ένα πλέγμα αστυνομικών περιπολιών, που αποτελούν τον κορμό της εμφανούς αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα, με βασική φιλοσοφία δράσης την αποτρεπτική παρουσία της Αστυνομίας και την πρόληψη της παραβατικότητας.
Αποτελείται ουσιαστικά από επιμέρους σχέδια, που αντιστοιχούν στις διευθύνσεις αστυνομίας της χώρας και εκπονήθηκαν κατά τρόπο ενιαίο, στο πλαίσιο υλοποίησης συγκεκριμένων οδηγιών και κατευθύνσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι βασικοί άξονες του επιχειρησιακού σχεδίου είναι:
  • εμφανείς εποχούμενες περιπολίες σε κάθε περιοχή της χώρας, κάθε ημέρα, κάθε στιγμή του εικοσιτετραώρου,
  • κανένας Δήμος της χώρας χωρίς μία τουλάχιστον εμφανή εποχούμενη περιπολία στην περιοχή του (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που η περιπολία καλύπτει τις περιοχές δύο το πολύ όμορων Δήμων),
  • συνεχής εποπτεία για την εφαρμογή του σχεδίου σε όλα τα επίπεδα της διοικητικής ιεραρχίας του Σώματος και
  • αναβάθμιση του συντονισμού, της εποπτείας και του ελέγχου όλων των αστυνομικών δυνάμεων που εκτελούν υπηρεσία στην περιοχή κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας, με τον ορισμό ανώτερων και ανώτατων Αξιωματικών για την εποπτεία του προγράμματος.

Πενήντα οκτώ επιχειρησιακά σχέδια
Για το σχεδιασμό των 58 επιμέρους επιχειρησιακών σχεδίων που συνθέτουν το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα «ΠΕΡΣΕΑΣ» ελήφθησαν υπόψη, συνεκτιμήθηκαν και αξιολογήθηκαν ανάλογα πολλές παράμετροι, μεταξύ των οποίων οι ιδιαίτερες αστυνομικές ανάγκες κάθε περιοχής, τα εγκληματολογικά, πληθυσμιακά και γεωμορφολογικά δεδομένα, η σύνθεση των πληθυσμιακών ομάδων κ.ά
Τα επιμέρους αυτά επιχειρησιακά σχέδια παρουσιάστηκαν σήμερα από τους Γενικούς Αστυνομικούς Διευθυντές Αττικής και Θεσσαλονίκης και τους Γενικούς Περιφερειακούς Αστυνομικούς Διευθυντές χώρας. Με βάση το σχεδιασμό που παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «ΠΕΡΣΕΑΣ» εφαρμόζεται σε 322 γεωγραφικούς τομείς που καλύπτουν όλη την επικράτεια.
Τη σημερινή παρουσίαση του «ΠΕΡΣΕΑΣ» που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, παρακολούθησαν η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Τζανέτος Φιλιππάκος και η λοιπή φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Παραβρέθηκε επίσης και τίμησε με την παρουσία της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.
lawandorder

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news