facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Η Αριστοτέλους έγινε καταυλισμός -Μετανάστες κοιμούνται πάνω στην πλατεία [εικόνες & βίντεο]

Σε καταυλισμό προσφύγων έχει μετατραπεί τις τελευταίες μέρες η άλλοτε καθαρή και προσεγμένη πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.
Οπως φαίνεται και από το βίντεο που δημοσίευσε μία γυναίκα στο Twitter, οι μετανάστες έχουν στήσει τα σλιπινκγ μπαγκς τους καταμεσής της πλατείας.
Εκεί μάλιστα μετανάστες και πρόσφυγες κοιμήθηκαν χτες το βράδυ, ενώ μερικοί «έπιασαν» ακόμη και τα παγκάκια της πλατείας με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να καθίσει στο σημείο.  
«Τραγικές σκηνές εκτυλίσσονται αυτή την ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους έξω από το αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου», αναφέρει ο χρήστης του διαδικτύου ο οποίος δημοσίευσε το παρακάτω βίντεο το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι περίπου 50 πρόσφυγες από το Ιράν και το Ιράκ όπως αναφέρουν, περιμένουν από την αστυνομία να τους συλλάβει και να τους δώσει τα απαραίτητα έγγραφα για να ζητήσουν έπειτα άσυλο.
Κάποιοι εξ αυτών, όπως η οικογένεια του Μαχμούντ, παρέμειναν όλο το βράδυ στην Αριστοτέλους για να μπουν στο Αστυνομικό Τμήμα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο περιστατικό στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Το τελευταίο διάστημα ομάδες μεταναστών συγκεντρώνονται έξω από το Α.Τ. Λευκού Πύργου, προκειμένου να συλληφθούν.
Ο Μαχμούντ ανέφερε μιλώντας στη Voria.gr πως ο ίδιος και οικογένειά του παρέμειναν για λίγες μέρες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, όπου η κατάσταση όμως ήταν πολύ κακή.
«Κοιμόμασταν στο πάτωμα γιατί το κάμπ ήταν γεμάτο», τόνισε.
Ο 23χρονος Σείντ από το Ιράκ αναφέρει πως περιμένει εδώ και πέντε ημέρες απέναντι από το τμήμα για τα χαρτιά.

Πηγή φωτογραφιών-βίντεο: Voria-Twitter
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news