facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

ΓΣΕΕ: Κατά της ρύθμισης του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση - Επαναφορά των ΕΓΣΣΕ

Κατά της ρύθμισης του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση τάσσεται «με συνέπεια και σταθερότητα» η ΓΣΕΕ, με αφορμή την πρόσκληση από την Επιτροπή Συντονισμού της «Διαβούλευσης» να διατυπώσει ο επιστημονικός φορέας των συνδικάτων τη θέση του για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού/ημερομισθίου από την Κυβέρνηση.

Όπως τονίζει η ΓΣΕΕ «η απάντηση απηχεί την ενιαία θέση των συνδικάτων ότι με την έναρξη της διαδικασίας αυτής "νομιμοποιείται" η ωμή κατάλυση του δικαιώματος των εργαζομένων να διαπραγματεύονται ελεύθερα και συλλογικά για το ύψος του βασικού μισθού - που αφορά την πλειοψηφία των εργαζομένων - στο πλαίσιο της υπογραφής της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

«Η ΓΣΕΕ και το Ινστιτούτο της, επαναλαμβάνουν τεκμηριωμένα την αντίθεσή τους, από την πρώτη στιγμή, στους μνημονιακούς νόμους με τους οποίους ανατέθηκε στο κράτος ο προσδιορισμός του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η πλήρης και όχι ψευδεπίγραφη επαναφορά και ενεργοποίηση των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, είναι για εμάς το κεντρικό αίτημα, επιτακτική ανάγκη και κρίσιμο διακύβευμα», καταλήγει.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news