facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Θάνατος Κ. Κατσίφα: Εγκρίθηκε το αίτημα εξέτασης της σορού του από Έλληνα ιατροδικαστή

Εγκρίθηκε, μετά από παρέμβαση του ελληνικού προξενείου, το αίτημα της οικογένειας για εξέταση της σορού του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα από Έλληνα ιατροδικαστή.

Η οικογένεια ζητούσε εξαρχής να πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη και από Έλληνα ιατροδικαστή, αλλά οι αλβανικές αρχές αρνούνταν να δώσουν την άδεια επικαλούμενες γραφειοκρατικούς λόγους. Ωστόσο, τελικά, το αίτημα εγκρίθηκε γιατί έγινε μέσω παρέμβασης από το ελληνικό προξενείο.

Τι οδήγησε στο θάνατο του ομογενή Κ. Κατσίφα - Τα ερωτήματα

Να φροντίσει για την διαλεύκανση της υπόθεσης και την αποκατάσταση της αλήθειας και της υπόληψης του Κωνσταντίνου Κατσίφα ζητούν από το ελληνικό κράτος με υπόμνημά τους οι Βορειοηπειρωτικοί Φορείς Αθηνών, θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα. «Έχουν μίσος για τον ελληνισμό, επίτηδες εκτέλεσαν τον γιο μου», δήλωσε η μητέρα του 35χρονου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Στο υπόμνημα, όπου παρουσιάζεται το «χρονικό της διπλής δολοφονίας», αφήνονται σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς τόσο της αλβανικής όσο και της ελληνικής αστυνομίας: «Την ώρα που τα αλβανικά ΜΜΕ μετέδιδαν τη σύλληψη και μεταγωγή του στο ΑΤ Αργυροκάστρου προκύπτει ότι ήταν ήδη νεκρός. Οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο επιστρέφουν "νεκρούς" συνδέσμους που φαίνεται ότι έχουν διαγραφεί. Δεδομένου ότι οι δημοσιεύσεις βασίζονται σε πηγές της Αλβανικής Αστυνομίας προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για τον επικοινωνιακό χειρισμό της υπόθεσης από την Αλβανική Αστυνομία και τους εντολείς της», ενώ υπάρχουν υπόνοιες για «καταστροφή στοιχείων».

«Δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για το αν, σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα (4 ωρών) που είχαν στην διάθεσή τους απ' το μεσημέρι που φαίνεται ότι σκοτώθηκε ή ακόμη και απ' την ώρα που ανακοινώθηκε ο θάνατός του, προχώρησαν σε καταστροφή στοιχείων», αναφέρεται στο υπόμνημα.

«Οφείλει όμως η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ ,η οποία υποτίθεται συντονίζει κοινή έρευνα με τις Αλβανικές Αρχές , να εξηγήσει γιατί μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ με τον Αλβανό ομόλογό του υπήρξε αυτή η διαρροή αντί για κάποια ενημέρωση σχετικά με τις υποτιθέμενες προγραμματισμένες κοινές έρευνες», υπογραμμίζεται.

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news