facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

ΠΟΣΥΦΥ: Μεταναστευτικό - ώρα μηδέν

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής Ομοσπονδίας των Συνοριοφυλάκων: Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.  εδώ και πολύ καιρό με υπεύθυνο λόγο, έχει καταθέσει στο Αρχηγείο την ανάγκη  για την λήψη ουσιαστικών μέτρων καταπολέμησης των κυκλωμάτων λαθροδιακίνησης  σε όλους τους οδικούς άξονες της ηπειρωτικής χώρας.  Ήταν απορίας άξιο πως διατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια η  απραξία της πολιτείας στη μεγάλη αυτή μάστιγα, με μοναδική  προσπάθεια την δραστηριοποίηση στοχευμένων - και λίγων όμως παράλληλα - ομάδων και κλιμακίων των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης  της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των  Διευθύνσεων Αλλοδαπών.   Μέτρα όμως που ήταν τα ελάχιστα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε ένα φαινόμενο που λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις. 
      Το τελευταίο διάσημα, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να  εντείνει τα μέτρα κατά της λαθροδιακίνησης  σε όλο το εύρος των οδικών αρτηριών από τον Έβρο έως και την Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ανακόψει τις μεταφορές των κυκλωμάτων των δουλεμπόρων που έχουν  πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα με ότι κινδύνους  και συνέπειες απορρέουν από την δραστηριοποίηση τους. 
     Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. δέχθηκε με ικανοποίηση τον σχεδιασμό για την «ασπίδα» που έχει χτιστεί τις τελευταίες ημέρες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κατά των κυκλωμάτων λαθροδιακίνησης που θησαυρίζουν εις βάρος των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στην Ελληνική Επικράτεια και πληρώνουν ακριβά την μεταφορά τους στο εσωτερικό της Χώρας μας. Δεν είναι τυχαίο, πως μόνο την πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων συνελήφθησαν στην περιοχή οκτώ διακινητές και έως σήμερα είναι ήδη δεκάδες.
     Ήταν αναγκαίο για την υλοποίηση του σχεδιασμού η συνεισφορά και η συνδρομή πολλών δυνάμεων.  Παρόλο που το αντικείμενο της μετανάστευσης αποτελεί κατεξοχήν αντικείμενο του κλάδου αλλοδαπών και προστασίας συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας, η τεράστια λειψανδρία στον κλάδο μας, επιβάλει την συνδρομή και συνεισφορά  και άλλων Υπηρεσιών.
     Μια συνεισφορά όμως που προκάλεσε και προκαλεί ακόμη και σήμερα την αντίδραση  άλλων συνδικαλιστικών φορέων που τελευταία εμπνέονται από το μεταναστευτικό και τοποθετούνται για την επίλυσή του δημοσίως.  Παρόλο που στηλίτευαν δημοσίως τις εικόνες του «camp Αριστοτέλους» στη Θεσσαλονίκη, την επόμενη στιγμή της εφαρμογής των μέτρων αντιδράσανε για την συνδρομή και συνεισφορά των Υπηρεσιών στην «ασπίδα» που χτίζεται στο οδικό δίκτυο.  Ας μην ξεχνάμε πως επιδίωξη ορισμένων συνδικαλιστικών φορέων ήταν  και η συμμετοχή όλων των αστυνομικών από κάθε Υπηρεσία ( π.χ. Τροχαίας, Αστυνομικών Τμημάτων, κλπ) στις αποστολές σε Έβρο και νησιά για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.  Δεν μπορεί στα καλά όλοι και στα άσχημα αυτοί που έχουν μόνο αρμοδιότητα.
     Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, πως η τεράστια λειψανδρία του κλάδου αλλοδαπών και προστασίας συνόρων δεν οφείλεται μονάχα στις άστοχες επιλογές του παρελθόντος από την Ηγεσία αλλά οφείλεται κυρίως  στην συνδικαλιστική πίεση ορισμένων ομοειδών φορέων που εκδήλωναν ικανοποίηση με την κατάργηση Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης στα πλαίσια της αποτυχημένης αναδιάρθρωσης του τέως Υπουργού Προστασίας του Πολίτη προ διετίας.  
     Είναι λοιπόν  επακόλουθο, πως  κάθε σοβαρή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού,  όσο δεν ενισχύονται αυτές οι Υπηρεσίες με μόνιμο και νέο εξειδικευμένο προσωπικό θα απαιτεί και την συνεισφορά όλων. Είναι εθνική ανάγκη να συνδράμουμε όλοι ώστε η μεταναστευτική ροή να είναι διαχειρίσημη, τα κυκλώματα των διακινητών να καταπολεμηθούν και η ασφάλεια της κοινωνίας να μην κινδυνεύει. Στην κατεύθυνση αυτή οφείλουμε να συνεισφέρουμε όλοι και κυρίως αυτοί που με τις θέσεις τους και την στείρα συνδικαλιστική πρακτική προκάλεσαν  την αποδυνάμωση των Υπηρεσιών αυτών.
footeer
bloko

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news